Lifestyle

Kan ik direct zwanger worden?

Veel vrouwen willen graag zwanger worden, maar hoe zit alles in elkaar, kun je direct zwanger worden? Er zijn veel regels waar je je aan moet houden.
Als eerste moet je jezelf afvragen of je wel echt zwanger wilt worden. Ook moet je kijken naar je financiële situatie, zit je een beetje krap dan is het waarschijnlijk beter om even te wachten. Een kind onderhouden kost veel geld. Een kind opvoeden is zeker niet goedkoop en je moet ook veel tijd vrij hebben.
verloskundige
Een woning die groot genoeg is, is ook van belang. Het hoeft zeker geen villa te zijn, als het maar een huis is met de juiste hygiëne en dat de basisregels goed zijn. Zoals een goed binnenklimaat en verder dat de kinderkamer een raam heeft.
Als je zeker weet dat je zwanger wilt worden is het slim om een verloskundige om advies te vragen. Zij kan je uitleggen wanneer je het vruchtbaarst ben en zal je zeggen wat je niet en wel mag eten. Roken en drugs is al slecht voor je eigen lichaam, maar als je zwanger wilt worden/bent moet je dit dus zeker niet gebruiken.

De bevalling

De bevalling vindt meestal plaatst tussen de 37ste – 42ste week en je kunt ervoor kiezen om dit thuis te doen of in het ziekenhuis. Vaak wordt je in het ziekenhuis al eerder opgenomen, zodat ze weten dat alles goed gaat. Als je thuis gaat bevallen is het belangrijk dat je een verloskundige hebt. Deze gaat je helpen met de bevalling en ook na de bevalling zal ze je verder helpen. De verloskundige weet wat het beste is voor de baby, omdat ze daar een opleiding voor heeft gevolgd.
Als de baby geboren is ben je moeder en geloof me het is een prachtig gevoel. Het komt steeds vaker voor dat vrouwen thuis bevallen, en dankzij de verloskundigen is dit ook steeds fijner omdat de moeders goed ondersteund worden.