dakkapel header
Wonen

8 tips voor het inrichten van een mooie slaapkamer

Je slaapkamer is dé plek om te ontspannen. Een comfortabel bed is hiervoor natuurlijk onmisbaar, maar ook de aankleding van je slaapkamer is belangrijk. Verwen jezelf met een prachtige look die perfect in een luxe hotel zou passen.

Nordvpn banner

Zo transformeer je je slaapkamer naar een geheel eigen oase van rust met een vleugje allure:

1. Ga voor rustige kleuren

Het sleutelwoord voor de keuze in kleur is: rust. Kies voor een basis van lichte, serene kleuren. Voeg eventueel één statementwand toe en schilder deze bijvoorbeeld een warme tint grijs, diepblauw of okergeel. Je kunt ook kiezen voor behang met een opvallende print. Een statementmuur geeft je de mogelijkheid te spelen met mooie contrasten. Verdiep je van tevoren in de effecten van kleur!

2. De ideale vloer

Laminaat is een praktische vloer. Het is gemakkelijk te leggen en eenvoudig schoon te houden. Bovendien gaat laminaat lang mee, is het verkrijgbaar in oneindig veel variaties én kun je het in een handomdraai online bestellen, handig! Leg eventueel naast je bed een mooi vloerkleed neer: lekker zacht onder je voeten. Je kunt ook wisselen met vloerkleden om een instant nieuwe look te creëren.

3. Zacht licht

Vermijd fel licht in de slaapkamer. Witte of blauwe verlichting zorgt ervoor dat je wakker blijft. Kies voor lampen met zachte, warme sfeerverlichting. Dit geeft een knusse look en een ontspannen gevoel. Wil je een keer iets anders? Ga dan voor hanglampen aan de weerszijden van het bed, in plaats van standaard nachtlampjes.

zacht licht in de slaapkamer

4. Beddengoed als blikvanger

Investeer in mooi beddengoed! Knisperende dekens, zachte kussens en stijlvolle plaids geven direct een luxe gevoel. Kijk eens op Pinterest voor inspiratie en zink voortaan ook thuis weg in een overdaad van comfort. Zorg ervoor dat je beddengoed mooi past bij de kleuren in je slaapkamer, zo bewaar je de rust.

5. Slimme raambekleding

De meeste mensen slapen het beste in een slaapkamer die volledig verduisterd is. Kies voor fraaie, verduisterende gordijnen met mooie embrasses. Liever spelen met licht? Dan zijn jaloezieën of shutters een goede keuze.

6. Geen elektronica

Elektronica heeft een negatieve invloed op je nachtrust. Probeer het gebruik van elektronica zoveel mogelijk te vermijden. Toch graag een TV in de slaapkamer? Zet deze dan een uur voordat je wilt gaan slapen uit. Lees bijvoorbeeld een boek om tot rust te komen.

gebruik accessoires in slaapkamer

7. Slim gebruik van accessoires

Teveel accessoires kunnen de slaapkamer rommelig laten ogen. Kies eerder voor één of twee plekken waar je accessoires uitstalt als een aantrekkelijk stilleven. Bijvoorbeeld een paar mooie prenten op de muur en een fraaie combinatie van woondecoratie als fotolijstjes, beeldjes en vazen.

8. Houd het opgeruimd

Onmisbaar voor de look van een luxe hotelkamer: een clean room policy! Beperk het meubilair in de slaapkamer en kies voor slimme opbergers. Zeg gedag tegen rondslingerende kleding door een mooie, praktische kledingkast neer te zetten. Maak je bed ’s morgens meteen op en zet de ramen open om je kamer te laten luchten. Was je bed eens per week met een heerlijk geurende wasverzachter voor een fris gevoel. Zo blijft je slaapkamer schoon en netjes!

drogisterij aanbieding bol
error: Inhoud is beschermd!