zonnepanelen header
Lifestyle

Afvallen in 2018

Wat goede voornemens betreft, staat afvallen in 2018 ook weer hoog op veel lijstjes. Streven naar geen of minder overgewicht past bij een gezonde levensstijl. Je zal er op de lange duur zeker van profiteren: je voelt je beter en fitter als je een gezond gewicht hebt.

Nordvpn banner

Een manier om snel kilo’s kwijt te raken, is het volgen van een dieet. Proteïne, shakes, glutenvrij eten, online communities om af te vallen: hier lees je welke trends het komende jaar een goede kans maken om je snel van je overtollige gewicht af te helpen, op een gezonde en verantwoorde manier.

Afvallen met proteïnedieet

Een proteïnedieet ofwel een eiwitdieet is een trend die al jaren aan een opmars bezig is. Het houdt in dat je je eetpatroon tijdelijk aanpast om vooral eiwitten binnen te krijgen en minder koolhydraten en suikers. Zo maakt je lichaam geen nieuwe reserves aan, maar gebruikt de bestaande juist op, terwijl er toch genoeg bouwstoffen binnenkomen. De voordelen van een proteïnedieet zijn:

  • Als je het goed toepast, krijg je geen jojo-effect;
  • De maaltijden zijn erg gevarieerd, dus zal het dieet niet snel vervelen;
  • Het maken van de maaltijden is niet moeilijk.

Afvallen in 2018? Dit zijn de trends om je van je overgewicht af te helpen!

Afvallen met eiwitshakes

Shakes zijn al langer een bekend begrip in de wereld van afvallen en gezondheidstrends. Eiwitshakes kunnen prima dienstdoen als maaltijdvervanger. Zeker voor je ontbijt, wanneer je meestal weinig tijd hebt, kun je prima snel een eiwitshake maken.
Een ander groot voordeel van eiwitshakes: je kunt ze, vaak in complete pakketten, makkelijk online bestellen. Maar let op, niet alle maaltijden zijn te vervangen met een shake. Je loopt belangrijke voedingsstoffen mis als je alleen maar shakes drinkt, ook tijdens een dieet.

Glutenvrij eten als dieet om af te vallen

Wat eigenlijk ontstaan is voor mensen met een intolerantie voor gluten (coeliakie), is inmiddels een heuse rage voor iedereen die gezonder en slanker wil eten: glutenvrij eten. Dat lijkt tegenstrijdig. Het kan moeilijk zijn om de eisen die een glutenvrij dieet stelt, te combineren met de eisen van een afslankdieet. Daarom kan het voor mensen met coeliakie soms zelfs best lastig zijn om een dieet te vinden om af te vallen. Toch heeft een glutenvrij dieet het voordeel, dat veel koolhydraatrijke producten geweerd worden, omdat daar ook veel gluten in zitten. Dat past juist weer bij veel nieuwe dieettrends.

Wat wordt de nieuwe dieet trend in 2018?

Het is nog moeilijk te voorspellen welke trend het populairst zal zijn bij afvallen in 2018. Een proteïnedieet lijkt een goede kans te maken: makkelijk, verantwoord en als je het goed doet, val je niet terug in het jojo-effect. Ook shakes, zoals eiwitshakes, blijven een belangrijke toevoeging in de strijd tegen overgewicht.
Wat voor dieet je ook kiest: er zijn veel online communities te vinden om je te helpen bij het afslanken. Samen sta je immers sterker dan alleen. Er zijn in ieder geval genoeg manieren om snel, makkelijk, leuk en gezond van je kilo’s af te komen!

drogisterij aanbieding bol
error: Inhoud is beschermd!