zonnepanelen header
Wonen

Badkamer accessoires, welke stijl past bij jou?

Badkamer accessoires bepalen de look en feel van jouw badkamer. Ik heb nog totaal geen idee welke kant het op gaat met mijn badkamer. Op het moment staan al mijn oude badkameraccessoires in mijn nieuwe, nog te verbouwen, badkamer. Dit staat hoog op de prioriteitenlijst. Dus voor mijzelf én voor jou, loods ik ons vandaag door een aantal verschillende badkamer stijlen en tips heen.

Nordvpn banner

5 badkamer accessoires tips om mee te beginnen

Er is niets zo storend als een bij elkaar geraapt zooitje. Zeker in de badkamer waar verschillende kleuren shampooflessen en badkamerspullen te zien zijn. Voor het inrichten en stijlen van jouw badkamer met accessoires gelden de volgende ground rules:

  • Kies één kleur uit! Meerdere kleuren kunnen al snel leiden tot onrust.
  • Kies een kleur uit die frisheid en hygiëne weergeeft. Blauw of een groen- of grijstint. Kleuren met een gelige basis doen het minder goed in sanitaire ruimtes. Rood, geel en bruin bijvoorbeeld. Dat liever niet.
  • Durf je geen kleur uit te kiezen? Maak dan een statement met wit. Wit verveelt nooit en is de meeste hygiënische kleur die er bestaat (ja ik weet ook wel dat het geen kleur is….maar hoe zeg ik het dan?). Bovendien zijn alle badkamer accessoires altijd in het wit verkrijgbaar.
  • Maak het niet te gek. Een stijl en/of kleur doorvoeren is leuk maar sla niet door. Een groene badmat, groene toiletbril, groene toiletrolhouder, groene kast en handdoeken, groene zeepdispensers….de Ikea zal vast blij met je zijn maar pas op dat het niet too much wordt.
  • Budgettip?! Welke kleur heeft de basis van je badkamer nu? Is het sanitair gewoon wit of hebben de tegels oranje accenten? Dit is het uitgangspunt voor het uitkiezen van een stijl en kleur. Heb je een volledig witte badkamer? Gefeliciteerd. Alles past. Vraag jezelf dan af: ‘Welke kleur hebben (de meeste van je) handdoeken en spulletjes?’

Verschillende stijlen badkamer accessoires

Welke basis tegel, sanitair en vloer je ook kiest, ga voor een eenduidige stijl accessoires badkamer. Welke stijl het beste bij jouw lifestyle en persoonlijke smaak past, weet je zelf het beste. Voor iedere stijl heb ik een paar kernwoorden weergegeven. Kun jij je daarmee identificeren? Dan past die badkamerstijl vast goed bij jouw imago!

HOUT is Natuurlijk, Duurzaam en Ontspannend

Houten badkamer accessoires zorgen voor rust. Spa’s, thermen, hammam- en kuuroorden zijn niet voor niets ingericht met het thema ‘hout’. Hout is een natuurlijk materiaal en past zodoende bij vrijwel alle kleuren. Combineer hout met andere natuurlijke materialen als bamboe mandjes en een geknoopte of gehaakte badmat. Lig je graag in bad? Is jouw badkamer de plek waar je ontspant en geniet van rust en heerlijke geuren? Hout helpt je deze lifestyle te omarmen.

RVS is Industrieel, Zakelijk en Modern 

Roestvrijstaal geeft een industrieel tintje aan de badkamer. Het heeft een bepaalde zakelijkheid en is nog steeds best trendy. Ook al leg je een Perzisch tapijt op de grond dan nog kan de ruimte kaal en schoon aanvoelen. En daar bedoel ik niet negatief! Zie jij jouw badkamer als een wasplaats en niet als ontspanplek? Roestvrijstaal past bij jou.

CHROOM is Klassiek, Tijdloos en Sterk

Chroom is de meest bekende stijl van badkamer accessoires. Handdoekrekken, zeephouders, toiletrolhouders, haakjes, een houder voor je toiletborstel. Vroeger was het allemaal chroom. Chroom is ook nooit uit de mode geraakt. Het is gewoon niet zo trendy meer. Persoonlijk vind ik chroom erg mooi. Het blijft ook altijd mooi. Het is sterk én chique en wat mij betreft onmisbaar in een tijdloze badkamer. Ben jij iemand met een stijlvaste persoonlijkheid? Weet jij zeker dat je over heel veel jaren van nu nog steeds blij bent met de badkamer stijlkeuzes die je vandaag maakt? Dan past chroom jou goed.

KUNSTSTOF staat voor Voordelig, Scandinavisch, Veelzijdig

Als je ervoor kiest om een bepaalde kleur in je badkamer veel te laten terugkomen, dan zijn kunststoffen accessoires een logische stap. Kunststof komt in alle kleuren. Pas wel op dat je niet nét de verkeerde tint van een kleur koopt. Blauw en bLauw, gemixt met blAuw en een blauW randje dat creëert niet de blauwe oase waarnaar je op zoek was.

Kunststof is veelzijdig. Het komt in alle kleuren en vormen. Kunststof volgt de nieuwste trends. Dat heeft natuurlijk te maken met de prijs. In Scandinavië, geloof het of niet, zijn ze dol op kunststoffen badkameraccessoires. Dit heeft te maken met het schoonmaakgemak en betaalbaarheid. Zo is je badkamer altijd hip. Bovendien….ik vind het ook wel zo prettig hoor. Ieder jaar een nieuwe toiletborstel!

 

En weet jij het al? Welke stijl en kleur badkameraccessoires bij jou en je lifestyle passen?

badkamer accessoires rood

badkamer accessoires groen

alarmsysteem header

No Responses

  1. Pingback: Badkamer Accesoires | Jparris.life
error: Inhoud is beschermd!