zonnepanelen header
Werk

Ben jij technisch? Misschien is service engineer wel iets voor jou!

In de technische sector in Nederland is over het algemeen veel werk te vinden. Heb jij een technische achtergrond of heb je passie voor techniek? Dan is een baan als service engineer wellicht iets voor jou. Omdat niet iedereen weet wat de service engineer precies doet, zal ik dat in dit artikel uitleggen.

algemeen banner bol.com

Werken als service engineer

Ben jij die man of vrouw die graag met zijn handen werkt? En vind jij het leuk om op diverse locaties te werken? Dan is een baan als service engineer wellicht iets voor jou.
Meestal zal een service engineer zich bezighouden met het onderhoud van grote machines. Dat kan bijvoorbeeld in een fabriek zijn, maar ook op een schip of op andere locaties. Bekijk bijvoorbeeld deze service engineer vacature eens.

Wat zijn de werkzaamheden van een service engineer?

Het verschilt per werkgever welke werkzaamheden je precies zult gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld bedrijven die zich specialiseren in service voor windmolens, maar andere bedrijven doen weer meer algemeen onderhoud voor machines. Bij het zoeken naar een baan als service engineer is het aan te raden om je wat verder te verdiepen in wat het bedrijf precies doet. Uiteraard kun je de exacte werkzaamheden ook bespreken tijdens je sollicitatie.

Veel onderweg

Doorgaans zal je veel op pad zijn. Klanten kunnen bijvoorbeeld in Nederland en België gevestigd zijn, maar het kan ook voorkomen dat je naar het buitenland moet voor opdrachten. Veel mensen die als service engineer aan de slag gaan, spreekt dit erg aan. Werken in het buitenland is natuurlijk altijd uitdagend. Blijf je liever in Nederland? Dan kun je dit natuurlijk altijd bespreken met je werkgever.

Opleidingen

Er zijn diverse opleidingen die je kunt volgen om service engineer te worden. Het is ook weer afhankelijk van het type bedrijf waar je aan de slag gaat. Zo is de opleiding servicetechnicus installatietechniek (MBO) bijvoorbeeld een opleiding die zou passen, maar iemand met Werktuigbouwkunde (HBO) zou ook aan de slag kunnen.

Als je kiest voor een baan als service engineer, dan heb je zeker een afwisseling en uitdaging in je werk. Je komt op veel verschillende locaties om je werkzaamheden uit te voeren. Ook is er veel vraag naar service engineers, dus genoeg keuze om een leuke werkgever te vinden! Bekijk ook GBS International eens voor openstaande vacatures.

zonnepanelen header
error: Inhoud is beschermd!