vloer laten leggen header
Wonen

Beste alarmsysteem voor jouw huis

Helaas wordt er in Nederland nog steeds dagelijks ingebroken. Daar moet je toch niet aan denken? Als je wilt dat je baby en de rest van het gezin thuis veilig is, is het misschien een idee om een alarmsysteem aan te schaffen. Nu zijn er heel veel soorten alarmsystemen. In deze blog krijg je hulp om te bepalen wat het beste alarmsysteem voor jouw huis is.

Nordvpn banner

Een veilig gevoel met een alarmsysteem

Veel mensen laten een alarmsysteem installeren om zo een veilig gevoel te krijgen. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, want wanneer je jouw huis extra beveiligt, is de kans dat er wordt ingebroken een stuk kleiner. Tegenwoordig zijn er heel veel manieren om je huis extra beveiligen.

Ben je op zoek naar het beste alarmsysteem voor jouw huis, laat je dan altijd goed voorlichten. Het is soms aantrekkelijk om een goedkoop alarmsysteem te kopen die je zelf binnen 20 minuten kunt installeren. Maar bedenk dan ook altijd of deze wel zinvol is. Stel dat het alarm gaat, wat gebeurt er dan? Moet jij dan actie gaan ondernemen of wordt het signaal doorgegeven aan een centrale die voor je gaat kijken? Het komt vaak voor dat hier niet goed over na wordt gedacht. Niet alleen het alarm is belangrijk, ook de actie nadat het alarm is afgegaan.

Als je wilt dat er een professional gaat kijken als jouw alarm af gaat dan kan je een abonnement afsluiten. Dit kan bijvoorbeeld vanaf 39,95 euro per maand. Naast een alarmsysteem kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld camerabeveiliging, deurbel met camera (via de app kijken wie er voor je deur staat), toegangscontrole of een mistgenerator. Waar je ook voor kiest, zorg er altijd voor dat het voor jou veilig voelt.

Alarmsysteem met camera

Tegenwoordig zijn alarmsystemen met camera steeds populairder geworden. De meeste versies hebben een app die je op je telefoon kunt installeren. Zo kan je heel makkelijk vanaf je telefoon even ‘kijken’ hoe het er thuis aan toe gaat. Bijvoorbeeld wanneer er iets verdachts gaande is, maar het is ook fijn om je huis in de gaten te houden als je kinderen hebt en deze alleen thuis zijn.

Er zijn vele soorten verkrijgbaar en welke het beste alarmsysteem met camera voor jouw huis is, hangt van je persoonlijke voorkeuren af. Sommige kan je altijd laten filmen en andere camerasystemen bevatten een bewegingssensor en beginnen met filmen zodra er beweging wordt gesignaleerd. Je krijgt dan op je telefoon een notificatie en kunt meteen kijken of er iets gaande is en zo nodig hulp inschakelen.

Daarnaast heb je natuurlijk ook diverse soorten camera’s die je binnen en buiten kunt plaatsen. Laat je altijd goed informeren over de mogelijkheden, vooral als je ook camera’s buiten wilt plaatsen. Houd er daarnaast ook rekening mee dat camera’s buiten vernield kunnen worden.
veilig gevoel met een alarmsysteem

Beste alarmsysteem huis

Het beste alarmsysteem in huis is een systeem dat goed past bij jouw type woning, jouw visie op veiligheid en waarbij er goed is nagedacht op de actie die volgt als het alarm af gaat. Denk in ieder geval na over de volgende punten, zodat je weet wat het beste alarmsysteem is voor jouw woning:

  • Bekijk je gehele woning eens door de ogen van een inbreker. Zowel binnen als buiten en bedenk waar de zwakke punten van je huis zitten.
  • Heb je toegankelijke ramen? Plaats daar dan ook een sensor.
  • Heb je huisdieren of is je gezin ’s nachts ook actief? Plaats dan geen sensoren op de plekken waar mensen of dieren ’s nachts lopen. Je kunt in plaats van bewegingssensoren ook kiezen voor een zogenaamd magneetcontact.
  • Wil je een stil alarm of wil je dat de sirenes gaan loeien?
  • Wil je het zelf installeren? Bedenk dan dat een alarmsysteem installeren niet altijd heel makkelijk is!
  • Heel belangrijk: zorg dat je nadenkt over de vervolg actie! Wat moet er gebeuren als het alarm afgaat? Ga en durf je zelf te gaan? En hoe ga je dat doen als je op vakantie bent? Of laat je het signaal doorzetten naar een alarmcentrale? Het voordeel is dat dat alarmcentrales 24 uur bemand zijn en er een professionele opvolging is bij alarm. Je moet dan vaak wel een abonnement afsluiten.

Alarmsysteem kopen

Naast de punten die benoemd zijn, hieronder nog een paar tips om over na te denken om het beste alarmsysteem te kopen voor jouw huis:

  • Wil je een systeem dat puur gericht is op inbraken, of wil je een systeem dat ook een melding geeft bij brand of gevaarlijke stoffen?
  • Waar wil je het bedieningspaneel hebben? Bijvoorbeeld bij de voor- of achterdeur? Of toch liever in de slaapkamer? Je kunt ook kiezen voor een mobiel bedieningspaneel. Deze kun je vanaf je telefoon aan- en uitzetten middels een app.
  • Wil je camera’s bij het alarmsysteem of niet?
  • Wil je een alarmsysteem met of zonder abonnement? Een alarmsysteem thuis zonder abonnement is goedkoper, maar dan moet je wel bedenken wat je gaat doen als het alarm afgaat. Met abonnement dan wordt het signaal doorgezet naar een meldkamer en hoef je zelf geen actie te ondernemen.
alarmsysteem header
error: Inhoud is beschermd!