dakkapel header
Energie

Wat is het beste moment van overstappen energie?

Moet je steeds meer betalen voor je energie? Ben je niet helemaal tevreden over je huidige energie leverancier? Goed vergelijken tussen energieleveranciers en informatie lezen bij de consumentenbond, kan uitwijzen dat je beter kunt overstappen.
Maar wat is het beste moment van overstappen? Energie zit meestal vast aan een contract en dat betekent dat je soms extra kosten hebt als je niet op het juiste moment kiest voor een nieuwe energieleverancier. het beste moment van overstappen energie en waar je verder op moet letten, lees je hieronder.

drogisterij aanbieding bol

Hoe lang van te voren overstappen energie?

Als je je contract te vroeg opzegt, loop je het risico dat je een boete moet betalen bij je huidige leverancier. Maar als je te lang wacht, zit je misschien weer vast aan een verlenging. Op tijd beginnen met de voorbereidingen voor je overstap is dus belangrijk. Maar wanneer? Je moet rekening houden met de einddatum van je huidige contract. Maar wacht niet te lang. Je kunt het beste uiterlijk zes weken voor het eind van je contract beslissen. Twee weken zijn je wettelijk gerechtigde bedenktijd en vier weken is meestal het minimum om de overstap te regelen.

Het beste moment van overstappen energie is minimaal zes weken voor de einddatum van je contract!

Overstappen energie zonder boete

Als je gaat overstappen, moet je rekening houden met de looptijd van je huidige contract. Overstappen van energie kan een boete betekenen als je hierdoor je lopende contract opzegt voor het einde van de looptijd. Je kunt dus beter niet overstappen als je contract nog een flinke looptijd heeft. Maar nieuwe leveranciers helpen je vaak graag met het ontwijken van zo’n boete. Hun energiecontract gaat niet eerder in dan de contract vervaldatum, ook al stap je eerder over. Bij sommige leveranciers loopt deze termijn op tot wel zes maanden. Controleer dit bij het overstappen!

Is overstappen van energieleverancier verstandig?

Zeker als je niet helemaal tevreden bent met je huidige leverancier, kan het een goed idee zijn over te stappen met je energie. Vergelijken tussen verschillende energieleveranciers kan je een goed idee geven of je wel goed zit bij je huidige energieleverancier.

Je kunt misschien ergens anders een lagere energierekening krijgen, maar ook betere service, of meer groene stroom. Een overstap kun je zelf regelen, maar ook via een organisatie zoals de consumentenbond, of via een energievergelijker. Wat voor redenen je ook hebt, energie vergelijken is altijd een goed idee.

nordvpn banner2

No Responses

  1. Pingback: 9 Tips om water te besparen! ▷ Waarom zuinig zijn met water?
error: Inhoud is beschermd!