vloer laten leggen header
Tech

De eeuwige aantrekkingskracht van een Volkswagen Golf

Je hebt van die automerken die iedereen kent. Zelfs mensen die niets met auto’s hebben herkennen het logo van een Volkswagen. En weten er een paar types van op de noemen. De Kever en de Volkswagen bus (bij velen bekend als het ‘Hippie busje’) zijn bij iedereen bekend. Maar veruit de meest bekende Volkswagen, die nog steeds gemaakt wordt is de Golf. Maar hoe komt het dat deze auto zo populair is? Wat is toch de aantrekkingskracht van een Volkswagen Golf?

algemeen banner bol.com

Wanneer is de VW Golf voor het eerst gemaakt?

De Volkswagen Golf is al 46 jaren oud. Van deze compacte middenklasser rolde op 25 juni 1974 het eerste model uit de Volkswagen fabriek, de Golf I. Het was het eerste model auto van Volkswagen dat een watergekoelde motor kreeg.
Tot op dat moment hadden alle modellen een luchtgekoelde motor gehad, zoals bijvoorbeeld de welbekende Kever.

Wat ook nieuw was bij deze auto was de voorwielaandrijving, in plaats van de achterwielaandrijving die tot die tijd werd toegepast. Inmiddels zijn we een heleboel Golfjes verder. Op dit moment wordt de Golf 8 geproduceerd en in 2007 rolde de 25 miljoenste Golf van de lopende band. Aangezien dat alweer 13 jaar geleden is rijden er dus heel wat van dit type auto rond.

Waar komt de eeuwige aantrekkingskracht van een Volkswagen Golf vandaan?

Een symbool voor betrouwbaarheid en snelheid, zo werd de Golf gezien. Hij was vooral populair bij jongeren in de jaren 80 en 90. Dit kwam voornamelijk door de sportieve variant die geproduceerd werd, de Golf GTI. Op dit moment is de VW Golf verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Je kunt kiezen uit een 3 of 5-deurs variant, stationwagen of hatchback. Ook zijn er een cabrio-versie en SUV, en kan men kiezen voor opties als voorwielaandrijving of vierwielaandrijving.

Behalve de ‘gewone’ benzine variant kun je ook kiezen voor een diesel. Maar Volkswagen gaat zeker met de tijd mee en dus zijn er ook een Plugin-Hybrid Elektrische variant, de elektrisch aangedreven e-Golf en een op aardgas rijdende TGI BlueMotion. Voor iedereen is er dus een Golf te vinden, van sportieve bak tot hippe cabrio. Van stoere SUV tot degelijke gezinswagen.

Hoe kan je de motor van een oude Golf verbeteren?

Er zijn een heleboel VW Golf fans in ons land die nog een oude Golf hebben. Je ziet ze ook nog heel veel rijden als je er op let, de type 1 en 2. Echte liefhebbers houden de auto zo origineel mogelijk, maar je ziet ook een heleboel opgeleukte varianten.

Zo zijn er in Volkswagen clubs waar liefhebbers samenkomen, elkaars auto’s bekijken en toertochten organiseren, een ware hobby dus. Om de auto’s zo goed mogelijk te onderhouden en waar mogelijk te verbeteren zijn er goede onderdelen nodig. Deze kan je op de plaatselijke sloop vinden, als je geluk hebt. Maar hier op Motor-doctor.nl vindt je altijd de onderdelen die je nodig hebt om je VW auto in optimale staat te houden.

Op de website is makkelijk te zien welke onderdelen voor welk model en bouwjaar auto geschikt zijn. Behalve motoronderdelen, zoals cilinderkopbouten, oliepeilstokken en hydraulische klepstoters zijn er ook tal van andere onderdelen te vinden, zoals schokbrekers. Maar ook voor ruitenwisserbladen ben je hier aan het juiste adres.

De Volkswagen Golf is dus al jaren niet meer van de Nederlandse wegen weg te denken, in iedere straat staat er wel een, en in elke familie is wel iemand te vinden met een Volkswagen. Er zijn mensen die zeggen nooit meer een ander merk te gaan rijden. Zij zijn zeker aangestoken met de aantrekkingskracht van een Volkswagen Golf.

vloer laten leggen header
error: Inhoud is beschermd!