vloer isoleren header
Lifestyle

De tas is mode!

De tas is voor velen een statussymbool. Behalve de rugzakken die het straatbeeld beheersen, zie je steeds meer vrouwen met sierlijke en modieuze kleine tasjes, voor over de schouder of in de hand. De tas is terug als modeartikel. Minstens twee keer per jaar, voor de zomer- en wintermode, wordt er een nieuwe lijn uitgedacht.

drogisterij aanbieding bol

Mode

Vroeger dicteerde het modebeeld dat schoenen en tas van hetzelfde leer moesten zijn. Dat is nu minder ofschoon een groep vrouwen nog steeds een setje aanhouden. Het begon allemaal in 1920, toen tassen en handtassen een belangrijke accessoire werden in de garderobe van de vrouw.

Louis Vuitton was de eerste die begon met het ontwerpen van exclusieve tassen. Hermès, Chanel en Gucci volgden snel. Er is een onderscheid tussen de confectie-tas en de handgemaakte tas. Handgemaakte tassen van bijvoorbeeld het duo Berendsen/ Van den Dungen zijn niet goedkoop, maar liggen ver onder de prijs van de exclusieve modemerken.

Koffers

Hetzelfde geldt voor de grote tassen en koffers. Ook dit kan in stijl en alle modehuizen hebben dan ook een collectie. Begerenswaardig zijn de bagagetassen van Hermès. Ook andere fabrikanten zoals Samsonite en SuitSuit komen met verrassende ontwerpen.

Het Nederlandse merk SuitSuit bestaat sinds 2008 en introduceert voor de reisbagagebranche modieuze rolkoffers. De koffers zijn van een hard materiaal kunststof, Polycarbonaat en verwijzen naar de jaren vijftig. De retro koffers zijn in verschillende formaten. Opvallend is de kleur. Al de koffers zijn uitgevoerd in vele pastelkleuren. De gangbare maat voor de rolkoffers is 30 liter, maar er zijn ook kleinere en grotere exemplaren.

Traditie

Reizen is een massaproduct. Mensen willen zo snel mogelijk naar het strand. Snel en goedkoop moet het zijn. Vroeger was dat anders. Toch kan het nog met de trein. De Oriënt Express is een beroemde luxe trein, overgebleven uit de vorige eeuw. Deze trein rijdt één keer per jaar het traject tussen Parijs en Istanbul. Een ticket is exclusief in prijs en is daardoor een eliteproduct geworden. De Venice Simplon-Oriënt-Express rijdt in het hoogseizoen wekelijks tussen Londen en Venetië via Parijs. De trein doet ook een paar keer per jaar Rome, Boedapest, Praag en Wenen aan. Een dresscode wordt op prijs gesteld evenals design bagage.

algemeen banner bol.com
error: Inhoud is beschermd!