alarmsysteem header
Wonen

Een nieuw Scandinavisch interieur

Gaan jullie verbouwen of verhuizen omdat er misschien een kleintje op komst is en zoeken jullie nog inspiratie voor het interieur? Overweeg dan eens een nieuw Scandinavisch interieur. Dit interieur kenmerkt zich door lichte en heldere kleuren waardoor het er mooi luchtig uitziet. Zo creëer je rust in huis en dat is toch heerlijk als je straks een kleintje in huis hebt!

drogisterij aanbieding bol

Scandinavische stijl wonen

Wil je van je woning een oase van rust maken? Kies dan voor een nieuw Scandinavisch interieur. De Scandinavische woonstijl kenmerkt zich door licht, rust en heldere kleuren. Hierdoor wordt je huis een oase van rust en komt het heerlijk luchtig over. Meestal worden de muren wit of lichtgrijs gehouden en wordt er door middel van een paar opvallende accessoires wat kleur in het interieur gebracht. De accessoires blijven echter tot het minimum, want anders wordt het huis weer snel te vol. De accessoires die er wél staan komen volledig tot hun recht.
moderne Muuto bank

Scandinavisch interieur kenmerken

Een Scandinavisch interieur heeft een aantal belangrijke kenmerken. Het eerste kenmerk is de strakke vormgeving. Het draait voornamelijk om comfort en functionele meubels met strakke lijnen. Neem bijvoorbeeld de stoelen van Muuto. Deze bevatten ronde hoeken en vriendelijke lijnen, zien er erg mooi uit en zitten ook erg comfortabel. De meubels zijn in natuurlijke tinten en van natuurlijke materialen gemaakt.
Scandinavisch design stoelen muuto

Zoek je inspiratie voor de inrichting?
Kies dan voor een nieuw Scandinavisch interieur!

Het gebruik van natuurlijke materialen is tevens het tweede kenmerk. Met name hout komt veel terug in het Scandinavisch interieur. Dat komt met name omdat hout erg veel te vinden is in Scandinavische landen. De kleur van het hout wordt over het algemeen licht gehouden. Hout is overal terug te vinden in het interieur, niet alleen in de meubels, maar ook op de vloer, wanden en het plafond.

Een ander zeer opvallend kenmerk van een Scandinavisch interieur, zijn de prachtige patronen en geometrische vormen. Deze gedurfde vormen komen terug in het behang, woontextiel zoals kussens of tapijten en decoratie. Dankzij deze prachtige patronen kun je de woning veel sfeer en stijl geven. Ook is het makkelijk om de stijl van je kamers een keer te veranderen door bijvoorbeeld de huidige kussens eens te wisselen.

Scandinavische kleuren verf

In Scandinavië hebben ze weinig zonuren. Om die reden worden de muren licht gehouden, meestal wit of lichtgrijs. Soms worden de witte muren voorzien van zwart-wit patronen wat een geweldig effect geeft. Het wit van de muur wordt in het interieur aangevuld door rustige aardetinten zoals bruin, zwart of grijs.
nieuw Scandinavisch interieur muuto meubels
Kleur kan in het interieur gebracht worden door accessoires en woontextiel. Felle kleuren kunnen een prachtig contrast bieden. In het echte nieuw Scandinavische interieur vindt je echter eerder mooie lichte pastelkleuren om de ruimte zo licht mogelijk te houden.

Modern en nieuw Scandinavisch interieur

Een nieuw Scandinavisch interieur is naast minimalistisch, strak en sober ook erg modern. Wat belangrijk is voor de meubels is dat ze functioneel en modern zijn. Er zijn een aantal bekende Scandinavische merken en designers die ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan het frisse merk Muuto die geweldig mooie accessoires, designmeubelen en verlichting maakt. De collectie van Muuto kan je onder andere bij Flinders kopen.

dakkapel header

No Responses

  1. Pingback: Moderne kunststof tuinstoelen dit voorjaar in jouw tuin?
  2. Pingback: Tips bij de aanschaf van een nieuwe bank! • Waar let je op?
error: Inhoud is beschermd!