vloerverwarming header
Opvoeding

Een peuter en haar pop

Mijn moeder vond het vreselijk jammer dat ik geen poppenmeisje was. Na twee zoons had ze zich wel verheugd op dat gepruts met poppenkleertjes en babybedjes, maar nee. Ik speelde liever met auto’s, of ik was aan het knutselen. Hoe anders is dat met mijn dochter, die is gek op haar pop. Met Sinterklaas in aantocht is het moment om de poppenset verder uit te breiden weer aangebroken, kijk je mee in de wereld van de poppenspullen?

algemeen banner bol.com

De mooie wereld van een peuter en haar pop.

Het komt misschien door mijn zwangerschap, maar Yinthe is heel druk met haar pop. Voor haar verjaardag kreeg ze er een (van de oma die geen poppendochter had). Met complete verzorgingsset. Alles erop en eraan. Ook verschillende setjes kleding mocht natuurlijk niet ontbreken. De kinderwagen en de buggy had ze al, en het poppenbed ook. Elke avond voor ze gaat slapen gaat “Baby Noor” in haar bedje, met speen. En elke morgen haalt ze haar er braaf weer uit. Ze is net een echte moeder.

De pop van Yinthe is dus gedoopt tot Baby Noor. Baby Noor krijgt de fles, mag spelen op het speelkleed en soms kijkt ze tv. Yinthe maakt zelfs fruithapjes voor haar, die ze “moesjes” noemt. In haar eigen winkeltje haalt ze fruit, dit gaat netjes in een bakje met een lepel. Luiers verschonen gaat ook steeds beter. Ik ben alleen zo’n gemene moeder die nog niet verteld heeft dat Baby Noor ook echt kan plassen en eten, dat leek me nog even wat gemakkelijker. En het scheelt een hoop gesmeer.

Als het aan Yinthe ligt zou de pop overal mee naar toe gaan. Nu hebben we een speeltuin tegenover ons huis, dat is prima te doen door te lopen met de poppenwagen. Pop gaat ook wel eens mee in de auto. Je hebt zelfs poppendraagzakken, zodat jou kleine poppenmoeder haar baby zelf kan dragen. Deze heb ik al een tijdje op Yinthes verlanglijstje staan. Ook een badje wil ze heel graag hebben.

Leuke Sinterklaascadeaus voor jouw peuter en haar pop.

Inspiratie genoeg dus voor poppencadeaus. Behalve verzorgingssets (flesjes, rammelaars, bordjes en lepels, slabbetjes, luiers, verschoningsmatjes, een potje en noem het allemaal maar op) heb je de keus uit poppenbedjes, badjes, kinderstoelen voor de pop. Je kunt het zo gek niet verzinnen: alles wat je voor een ‘echte’ baby kunt kopen is ook in het klein te koop voor een pop.

Waar ik zelf nog niet eens op was gekomen zijn poppen accessoires voor op de fiets. Yinthe fietst nog niet, sterker nog, ze vermijdt alles met wielen. Maar hoe leuk zou het zijn dat, als ze straks groter is, ze haar pop mee kan nemen achterop haar eigen poppenzitje fiets? Ik denk dat tegen die tijd onze ‘nieuwe baby’ ook wel op de fiets mag, dan kunnen we samen fietsen met de baby’s. Zo schattig, zo’n klein meisje op de fiets met haar pop achterop. Voor poppen heb je zelfs fietshelmpjes, wat dan natuurlijk voor de kleine mama ook wel verstandig is. Gelukkig kun je zo een leuke kinderhelm voor op de fiets vinden. Dus alle mama’s van poppenmama’s: leef je uit in de wereld van de poppen accessoires.

zonnepanelen header
error: Inhoud is beschermd!