zonnepanelen header
Energie

Energie vergelijken met zonnepanelen

Heb je zonnepanelen of zit je erover te denken om deze aan te schaffen? Let dan op dat dit invloed heeft op je energierekening. Het is daarom goed om energiecontracten te vergelijken als je zonnepanelen aanschaft. Het kan namelijk zijn dat een andere energieleverancier voordeliger voor je is in de nieuwe situatie. We leggen graag de meest voorkomende dingen aan je uit bij: energie vergelijken met zonnepanelen.

Nordvpn banner
Nordvpn banner

Salderen van je opgewekte energie

Als je zonnepanelen hebt wek je zelf energie op. Deze opwekking wordt door leveranciers verrekend met je verbruik. Bij het energie vergelijken kun je hier al rekening mee houden. Je kunt namelijk je eigen stroomopwekking al invullen in de vergelijking van energiebedrijven waardoor dit gelijk meegenomen wordt.

Vaak is het ook verstandig om de vaste leveringskosten en het gastarief goed te bekijken bij het vergelijken. Doordat je zelf energie opwekt zal je minder elektriciteit afnemen van je leverancier. Dit zorgt ervoor dat het gastarief en de vaste leveringskosten een groter deel van je energierekening in beslag nemen. Het is dus slim om hiervoor ook te kijken naar de voordeligste tarieven.

Energie vergelijken met zonnepanelen, is een fijne bezigheid want je kunt in sommige gevallen bekijken hoeveel je kunt gaan verdienen met jouw zonnepanelen!

Is je opwekking hoger dan je verbruik?

Wek je meer elektriciteit op dan je verbruikt, dan geeft de leverancier je hier een vergoeding voor. Dit wordt ook wel een terugleververgoeding genoemd. De vergoeding kan erg verschillen per leverancier. Als je energie gaat vergelijken is het dus goed om hierop te letten. Als je de energieopwekking van de zonnepanelen invult bij het maken van een vergelijking en je wekt meer op dan je verbruikt, dan wordt de terugleververgoeding al meegenomen in de vergelijking.

Je maandbedrag als je zonnepanelen hebt

Heb je al zonnepanelen dan word je opwekking meegenomen in het maandbedrag. Heb je nog niet zo lang zonnepanelen, dan word je maandbedrag waarschijnlijk te hoog ingeschat door de energieleverancier. Een leverancier kijkt namelijk naar het historische verbruik van de woning. Hierdoor schatten zij het maandbedrag vaak te hoog in als je nog niet zo lang de panelen op je dak hebt liggen. Je kunt dit vervolgens wel aanpassen. Als je de energieleverancier de nieuwe situatie uitlegt passen zij het maandbedrag voor je aan.

Neem je alleen elektriciteit af en wek je meer op dan je verbruikt, dan kan het zijn dat je maandbedrag erg laag is of zelfs negatief. Het is dan niet zo dat leveranciers iedere maand een bedrag aan je overmaken. Leveranciers vragen vaak een minimaal maandbedrag, dit bedrag ligt meestal rond de € 10,-. Vervolgens ontvang je eind van het jaar het te veel betaalde bedrag terug van de leverancier. Energie vergelijken met zonnepanelen is dus altijd interessant om te doen!

woning isoleren header
error: Inhoud is beschermd!