alarmsysteem header
Reizen

Highway 9: Rijden door Zion National Park in de USA

Wanneer je door Zion National Park rijdt, is de schoonheid van de bergen overweldigend. Het is een van de beste en mooiste wegen ter wereld en deze weg hoort thuis in de “top drie van de mooiste routes ter wereld!”.

algemeen banner bol.com

Highway 9: rijden door Zion National Park in de USA

Highway 9 is een van de mooiste wegen die je ooit hebt gezien en hij loopt door het Zion National Park in Utah. Het wordt ook wel “Zion-Mount Carmel Highway” genoemd. De weg is ongeveer 16 kilometer lang en ligt in het zuidoostelijke deel van Zion National Park. Als je op Highway 9 rijdt, passeer je twee tunnels van 2,7 kilometer lang.

Rijden door Zion National Park op UT-9

In deze video die ik in 2014 heb gefilmd, ervaar je hoe het is om door Zion National Park te rijden. Een geweldige ervaring die je niet wilt missen!

Routebeschrijving naar de snelweg Zion – Mount Carmel

Highway 9 ligt in Utah, een van de mooiste staten van Amerika en loopt door Zion National Park. Als je vanuit het oosten komt, moet je Highway UT89 nemen. Neem bij Mount Carmel Junction de afslag naar snelweg UT-9. Je komt Zion National Park binnen vanaf de oostelijke ingang.

Als je vanuit het westen komt, neem je de I-15 van Las Vegas naar Salt Lake City en neem je afrit 16 of afrit 27 vanuit het noorden. Volg de UT-9 naar Springdale, waar je Zion National Park binnenkomt via de zuidelijke ingang.

Rijden door Zion National Park is een waanzinnige ervaring en deze weg moet je zeker rijden als je op vakantie gaat naar UTAH

Zion Canyon Scenic Drive

De Zion Canyon Scenic Drive is een zijweg van de Zion-Mt Carmel Highway (UT-9) en begint ongeveer 1,6 km voorbij het bezoekerscentrum bij de zuidelijke ingang. De weg volgt de Zion Canyon en is 10,6 kilometer lang en loopt van Zuid naar Noord door de Canyon.

Dit is het drukke deel van Zion National Park en de weg is alleen toegankelijk voor de gratis pendelbussen. Alleen gasten van de Zion Lodge kunnen met hun eigen auto naar binnen.

angels landing zion national park

Photo: Flickr/Bob Simari

Angels Landing in Zion National Park

Een van de bekendste wandelingen in Zion National Park is Angel’s Landing. Deze wandeling zal je ongeveer 4 uur bezig houden en het laatste deel van Angel’s Landing is niet geschikt voor wandelaars die hoogtevrees hebben. Tijdens deze wandeling klim je ongeveer 450 meter, 1475 voet.

Dit is een van de beste video’s van Angel’s Landing.
Zodra je deze video hebt gezien, zet je Zion National Park op je bucketlist 😉

zonnepanelen header
error: Inhoud is beschermd!