alarmsysteem header
Lifestyle

Hoe kan je je voorbereiden op de Nijmeegse Vierdaagse?

De Nijmeegse Vierdaagse is hét wandelevenement van ons land. Sinds 1909 start dit vierdaagse wandel event op de derde dinsdag van juli. Een uitstekend moment om te gaan wandelen, want eind juli ben je vrijwel altijd zeker van heerlijk zonnig weer. Het is inmiddels uitgegroeid tot de grootste wandeltocht van de wereld, met duizenden deelnemers uit meer dan 80 landen. Hieronder kun je meer lezen over wat de Nijmeegse vierdaagse precies is, hoe je je kunt voorbereiden op de Nijmeegse Vierdaagse en of het handig is om tijdens de voorbereiding gebruik te maken van een schema of niet.

algemeen banner bol.com

Wat is de Nijmeegse Vierdaagse?

De Nijmeegse Vierdaagse is dus het grootste wandelevenement van de wereld. Uit allerlei landen komen toeristen ingevlogen om deel te nemen aan dit event. Hierbij heb je de keuze uit drie verplichte afstanden: 30 km, 40 km of 50 km. De deelnemers hebben allen hun eigen motivatie om deel te nemen. Sommigen vinden wandelen leuk, anderen doen het voor de uitdaging en weer anderen doen mee omdat de Vierdaagsefeesten er om heen zo leuk zijn. Velen gaan echter samen wandelen voor een goed doel. Niet alleen is samen wandelen erg leuk, maar samen wandelen voor een goed doel voegt toch een extra element toe aan de onderneming.

Naast de wandelaars zijn er ook vele supporters aanwezig tijdens deze vier dagen. Hierdoor trekt de Nijmeegse Vierdaagse inmiddels honderdduizenden mensen per jaar aan. Het is dan ook een drukte van belang in en rond de stad Nijmegen, en ook tijdens de Vierdaagsefeesten gaat het dak er dan ook echt af. De start en finish is al jarenlang rondom De Vereniging aan het Keizer Karelplein. ’s Ochtends om 04:00 uur wordt er begonnen met lopen, en je dient voor 17:00 uur ’s avonds gefinisht te zijn. Op dinsdag wordt er begonnen, op vrijdag is de grote finish van de Nijmeegse Vierdaagse.

Hoe voorbereiden op de Nijmeegse Vierdaagse?

Het is slim om tijdens het voorbereiden op de Nijmeegse Vierdaagse stil te staan bij een aantal praktische zaken. Je kunt wel continu trainen, kilometers maken, maar dit is niet het enige wat je moet doen om de Nijmeegse Vierdaagse aan te kunnen. Alhoewel het natuurlijk wel van belang is om in een goede conditie te verkeren. Dit is dan ook je eigen verantwoordelijkheid. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse kan het immers behoorlijk warm zijn. Je moet tegen deze omstandigheden kunnen.

Je moet tevens letten op je schoeisel. Goede wandelschoenen kunnen blaren en andere narigheid voorkomen. De andere kleding moet makkelijk zitten. Anders zul je een oncomfortabele vier dagen tegemoet gaan. Omdat de start ’s ochtends vroeg is, is het slim om lagen kleding aan te doen die je gemakkelijk uit kunt doen. In de ochtend is het immers vaak nog fris, terwijl het ’s middags behoorlijk warm kan worden.

Voorbereiden met een schema of niet?

Een goed trainingsschema kan je helpen tijdens de voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse. Deze dien je echter gestaag op te bouwen wanneer je conditie nog verbeterd moet worden. Anders loop je eerder tegen blessures en blaren aan. Organiseer eerst de training op papier. Zorg dat je wandelt in mooie omgevingen, als je moeite hebt jezelf te motiveren voor trainingen. Zorg voor regelmaat en een geleidelijke opbouw qua aantal kilometers.

nordvpn banner2
error: Inhoud is beschermd!