zonnepanelen header
Financieel

Hoe kan je SAFEMOON kopen?

Op Social media waaronder Twitter wordt veel gesproken over een vrij nieuwe cryptomunt: SAFEMOON. Deze coin is nog niet terug te vinden op de bekende handelsplatformen zoals Binance of Bitcoinmeester. Dit komt omdat dit muntje net uit is sinds 8 maart 2021 maar omdat er zoveel aandacht is op Social Media willen veel mensen weten hoe kan je SAFEMOON kopen? In deze blog zal ik je stap voor stap uitleggen hoe je dat kan doen, omdat veel online handleidingen of video’s toch onvolledig en summier zijn voor een leek. En omdat je zoveel hoort en leest over oplichting moet je toch op je hoede zijn als je zomaar instellingen gaat overnemen uit een YouTube filmpje om bijvoorbeeld jouw wallet in te stellen.
safemoon munt

drogisterij aanbieding bol

Wat is SAFEMOON en waarom zou je het kopen?

Volgens de Safemoon-website is het Safemoon-protocol een gemeenschap gestuurd, eerlijk gelanceerde DeFi-token. Een community coin dus. Er zijn bij de start van het project 1,000,000,000,000,000 tokens gemaakt, 1000 biljoen coins een indrukwekkend getal.

Maar uiteindelijk worden het er steeds minder want SAFEMOON “verbrandt” om de zoveel tijd een bepaalde hoeveelheid muntjes en probeert hiermee de prijs te stabiliseren. De oprichters mochten na de lancering ook geen coins behouden en ook deze werden verbrand, waardoor dit project dus volledig in handen is van de gemeenschap.
wat is safemoon
De werking van het SAFEMOON protocol is als volgt:

 • Statische beloningen

  De statische beloningen worden verdiend door mensen wanneer ze deze cryptocurrency voor langere tijd vasthouden. Je wordt dus beloond voor het vasthouden van de SAFEMOON coin en je ziet dus jouw aantal munten toenemen. Dit heet ook wel staking.

 • LP-acquisitie

  Door middel van een “Automatische Liquiditeit Pool” willen ze de prijs van de crypto stabiliseren door een solide prijsbodem te creëren. Dit doen ze door de mensen die de SAFEMOON munt willen verkopen 10% kosten te laten betalen waarvan 5% wordt verdeeld onder alle mensen die de munt in bezit hebben. De overige 5% wordt aangehouden als BNB-coins om voldoende liquiditeit te behouden op PaneCakeSwap.

 • “Verbranden van munten”

  Door het aantal tokens dat in omloop zijn te verminderen, hopen de ontwikkelaars dat de munten die in omloop blijven, zeldzamer en dus waardevoller te maken.

Going to the moon

De slogan van Safemoon op hun Facebook pagina is: ‘Onthoud dat het tijd kost om naar de maan te gaan en hoe langer je vasthoudt, hoe meer tokens je opraapt.’ ‘Going to the Moon’ is een populaire uitdrukking die is bedacht door de WallStreet-community op Reddit. Kort gezegd betekent het dat als je cryptomunten of een aandeel koopt, je deze moet ​​vasthouden totdat de waarde van jouw investering omhoog schiet naar de maan. Bekijk hier de actuele koers van SAFEMOON en het huidige handelsvolume van $101 miljoen dollar in 24 uur!
hoe kan je safemoon crypto kopen

Wat heb je nodig om SAFEMOON te kopen? Voorbereiding!

Omdat de SAFEMOON coin nog niet verhandeld wordt op de bekende exchanges zal je hiervoor naar PanCakeSwap moeten gaan om SAFEMOON te kopen. Ik hoor je denken bij het lezen van deze naam. Maar wees gerust, door het bedenken van een opvallende naam probeert deze onbekende exchange meer aandacht te krijgen.
Nu kan je niet zomaar met iDEAL of creditcard deze muntjes kopen op PanCakeSwap, daar gaan nog wat stappen aan vooraf.
Binance banner
Als voorbereiding voordat je de daadwerkelijk SAFEMOON kopen kan, moet je de volgende items regelen:

 • 1. Een geverifieerde account op Binance aanmaken

  Binance is een van de bekende handelsplatformen voor cryptocurrency. Maak hier je account op Binance aan en krijg als beloning voor het gebruiken van deze link 5% korting.

  Doorloop vervolgens de stappen om je account te verifiëren, dus paspoort uploaden, je foto uploaden en jouw adres gegevens invullen. Google Authenticator installeren op je mobiel en gereed maken voor jouw Binance account.

  Laat je niet in verwarring brengen door alle termen die je op deze site tegenkomt, want het kan je best in twijfel brengen of dit wel iets voor jou is om te doen.

 • 2. Metamask wallet installeren

  Je hebt een “wallet” oftewel digitale portemonnee nodig om jouw aankopen te kunnen doen op PancakeSwap. Dit kan ook een andere wallet zijn maar Metamask werkt goed en makkelijk.
  Ga naar Metamask en download de software en installeer het in je browser. Ja deze wallet installeert zich in jouw internetbrowser om zich te kunnen koppelen aan websites die dit toestaan. Natuurlijk moet je het zelf ook toestaan om de koppeling te maken.

  Je moet een aantal stappen doorlopen en onder andere de wachtwoorden bewaren op papier en/of in een tekst bestand. Bewaar deze wachtwoorden goed want je hebt ze nodig als je ooit toegang verliest tot jouw account op Metamask.

 • 3. Metamask wallet geschikt maken voor het Binance netwerk

  De Metamask wallet staat standaard ingesteld op het Ethereum netwerk, en omdat SAFEMOON, PanCakeSwap en andere munten niet op het Ethereum netwerk werken zal je jouw Metamask Wallet geschikt moeten maken voor het Binance Smart Chain netwerk. Dat doe je zo:

  • Belangrijk: Als je Metamask ook voor Ethereum gebruikt, begin dan met een extra account aan te maken in Metamask en geef deze een naam zodat je weet waarvoor deze is aangemaakt. Ga vervolgens verder met de volgende stap en zorg dat die nieuwe accountnaam actief is en zichtbaar.
  • Open Metamask in jouw browser door rechtsboven in Firefox op het “vos icoontje” te klikken.
  • Rechtsboven zie je een cirkel staan. Klik daarop, scrol naar beneden en klik op instellingen. Scrol naar beneden en klik op netwerken en vervolgens “Add netwerk”.
  • Vul daar deze gegevens in of kijk hier op de website van Binance voor dezelfde settings 😉
   • Network Name: Smart Chain
   • New RPC URL: https://bsc-dataseed.binance.org/
   • ChainID: 56
   • Symbol: BNB
   • Block Explorer URL: https://bscscan.com

   Klik op Save en je Metamask is nu klaar voor het Binance Smart Chain netwerk.

  Binance banner

  Stap voor stap handleiding: Hoe kan je SAFEMOON kopen?

  Je bent nu klaar om SAFEMOON te kopen, volg daarvoor deze stappen:

  1. Geld storten op jouw Binance account

   Ga naar Binance als je nog geen account hebt. Heb je wel al een account ga dan naar Binance > Deposit EUR (Bovenin de menu balk). Stort het gewenste bedrag waarvoor je SAFEMOON wilt kopen via ideal. Dat gaat sneller dan bank overschrijving.

  2. BNB cryptocoin kopen

   Vervolgens moet je deze Euro’s omwisselen naar de BNB cryptocoin. Waarom? Omdat je op PanCakeSwap op deze manier de laagste transactiekosten betaalt! Want uiteindelijk ga je de BNB coin “swappen” voor SAFEMOON in de volgende stappen.

   Je wilt dus BNB coin kopen. Dat doe je door naar deze pagina te gaan om BNB te kopen met jouw cash balance.

   Rechts in het scherm kies je de BNB coin in het dropdown menu. Vul bij Euro bedrag in het bedrag wat je net gestort hebt in jouw cash wallet. Klik op Buy BNB en beantwoordt de vragen. Zorg dat je bij jouw email en Google Authenticator kan. Want je moet deze codes invullen.

  3. Jouw BNB coins versturen naar jouw Metamask wallet

   Open jouw Metamask wallet, en zorg dat je in het net aangemaakte Binance netwerk zit. Bovenin in het midden zie je allemaal cijfers en letters staan. Dat is jouw unieke wallet code. Klik daarop waardoor je deze code kopieert.

   Ga nu naar Binance > Wallet > Overview. (Bovenin de menu balk). Je ziet daar jouw net gekochte BNB coin staan. Klik op Withdraw op dezelfde regel. Een nieuwe pagina opent. Zorg dat je links in het scherm de BNB coin hebt staan. Rechts kan je “Recipients adres” invullen. Plak daar de code van jouw wallet die je net gekopieerd hebt.

   Daaronder kies je voor het Binance Smart Chain Netwerk. Vul bij aantal munten in de hoeveelheid BNB munten die je wilt Swappen straks om de SAFEMOON munt te kopen.

   Klik op submit en beantwoordt weer de security vragen. Vervolgens worden de munten naar jouw wallet in Metamask gestuurd. Schrik niet als dit even duurt. Je krijgt een email van Binance als ze verstuurd zijn. Dit duurt gemiddeld zo’n 10 minuten.

  4. Metamask koppelen aan PanCakeSwap

  5. Als jouw BNB Coins in jouw wallet staan ga je naar PaneCakeSwap > Trade > Exchange. Rechtsboven in het scherm kan je nu jouw Metamask koppelen aan PanCakeSwap. Zie je de button niet staan, blijf op deze website en open Metamask in de menubalk van jouw browser. Klik linksboven op connect.

   Als alles goed is verlopen zie je op de Exchange pagina van PaneCakeSwap bij “from” jouw hoeveelheid BNB munten staan. Kies nu bij “To” SAFEMOON en klik op Swap. Bevestig in het volgende scherm “Confirm Swap”.

  6. Je hebt nu SAFEMOON gekocht!

   Als het goed is gegaan met SAFEMOON kopen dan zie je de munten in je account staan (zolang Metamask gekoppeld is met PanCakeSwap).

   Mocht je een foutmelding krijgen waardoor het kopen niet lukt, lees dan verder hoe je SAFEMOON kopen kan.

  band royalties band nft token

  Tip: Dit wordt misschien wel dé nieuwe token die je niet mag missen, gesteund door veel grote artiesten die hun royalty’s willen delen. Een prachtig project: Band Royalty’s. Door de Band Token aan te houden deel je mee in de opbrengst. Misschien wel de nieuwe manier om te betalen voor muziek en tegelijkertijd mee te delen in de winst van het album.
  Je kan je hier aanmelden voor de pré-sale

  Foutmelding: The Transaction can not succeed due to error panecakerouter

  De volledige foutmelding luidt: The Transaction can not succeed due to error panecakerouter: Insufficient_output_amount. This is probably an issue with one of the tokens you are swapping.
  Dit heeft te maken met de standaard bandbreedte van de aankoopkoers die staat ingesteld voor de swap. Deze staat standaard te laag ingesteld waardoor jouw transactie in de ingestelde tijd niet door kan gaan.
  foutmelding Transaction can not succeed due to error panecakerouter- Insufficient_output_amount
  De oplossing is eenvoudig. Klik op de schuifjes (naast het woord exchange) en je komt in de instellingen van jouw swap terecht. Verhoog de slippage naar 5% of 10 of 15% en probeer het nogmaals.
  Grote kans dat jouw poging om SAFEMOON te kopen nu wel lukt.

  Hoe kan je de SAFEMOON cryptomunt in Metamask opslaan

  Ik kan me voorstellen dat je jouw aankoop zichtbaar wilt maken in Metamask. Ook dit gaat niet zonder een paar instellingen te veranderen. Hoe je SAFEMOON in Metamask zichtbaar maakt doe je zo met onderstaande stappen.

  1. Klik op PanecakeSwap rechtsboven op jouw walletadres en ga in de popup naar “View on BscScan”. Een nieuwe pagina opent en daar zie je jouw transactie geschiedenis maar ook die van anderen staan voor de SAFEMOON token.
  2. Je bent als het goed is op deze pagina en ziet daar bij contract dit nummer staan 0x8076c74c5e3f5852037f31ff0093eeb8c8add8d3 van SAFEMOON. Dit is het unieke token nummer van deze cryptomunt.
  3. Open Metamask en zorg dat bovenin de “Binance Smartchain” staat. In het Ethereum netwerk gaat dit niet lukken!
  4. Klik onderin Metamask op “Token toevoegen” en vul bovenstaande code in en kies SAFEMOON.
  5. Als je nu weer terug gaat naar PaneCakeSwap dan zal je zien dat in Metamask jouw gekochte SAFEMOON cryptomunten staan.

  De reden van deze handleiding waarin ik uitleg hoe je SAFEMOON kopen kan, is dat op internet veel onvolledige informatie staat hoe je dit moet doen. Door de stappen te volgen kan je deze veelbelovende munt toevoegen aan je portfolio. In deze blog geef ik geen financieel advies maar laat alleen maar zien hoe het aankoopproces verloopt.
  SAFEMOON is erg speculatief en er zitten veel risico’s aan het kopen van deze cryptomunt! Je kan je inleg volledig kwijtraken, dus je bent gewaarschuwd!

  Lees ook: Hoe koop je bitcoin?

  vloer laten leggen header
error: Inhoud is beschermd!