zonnepanelen header
Tech

Hoe maak je jouw website klaar voor de internationale markt?

Wanneer je als bedrijf internationaal wil opereren, is het belangrijk om de SEO strategie van het bedrijf hier op aan te passen. Ben je nog niet bekend met de internationale markt, dan is de kans groot dat je de huidige SEO strategie van jouw bedrijf moet aanpassen. Blijft de huidige SEO strategie ongewijzigd, zal het lastig worden de internationale doelgroep te bereiken. Het is daarom belangrijk om een internationale strategie op te stellen en daar jouw marketing op af te stemmen. Ik geef je tips hoe je jouw website klaar maakt voor de internationale markt!

drogisterij aanbieding bol

Hoe maak je je jouw website klaar voor de internationale markt?

  • Domein website

    Het is belangrijk een internationaal domein te kiezen voor je website. Het domein van je website hangt af van de landen waar je in wilt opereren. Wanneer je website uitsluitend voor de Nederlandse klant is, dan zie je achter de domeinnaam een ‘.nl’ staan.

    Je kunt ook kiezen voor subdomeinen. Je kiest voor subdomeinen wanneer je jouw website voor meerdere landen wil doorzetten. Hierdoor blijft de website bij het huidige domein en hoef je dus geen aparte website aan te maken. Een subdomein zit er als volgt uit: ‘.nl/en’ of ‘.nl/fr’. Deze subdomeinen geven aan dat het om een Nederlandse website gaat, die ook voor de Engelse en Franse klanten toegankelijk is.

  • Navigatie en vindbaarheid

    Naast het domein is de navigatie op de website ook belangrijk wanneer je internationale klanten wil bereiken. De website moet vindbaar zijn voor je doelgroep. Dit kan je doen door een SEO strategie in te zetten, zodat je website hoger in de ranking van de zoekmachines terecht komt.

    Het vertalen van de website is handig voor de klant tijdens het navigeren op de website. Hierbij is het belangrijk dat er per taalversie van de website verschillende sitemaps worden gebruikt. Een sitemap is een overzicht van alle pagina’s op de website. Deze sitemaps geven aan welke pagina’s voor welke bezoeker is.

Kortom, wanneer je als bedrijf internationaal wil opereren, moet jouw website hier ook op worden aangepast. De huidige SEO strategie is vaak niet voldoende om de internationale klant te bereiken. Er moet rekening gehouden worden met het domein waar je website op te vinden is. Wanneer je in meerdere landen zichtbaar wil zijn, is het handig om subdomeinen te hanteren. Daarnaast moet de navigatie op de website ook worden geoptimaliseerd door onder andere het gebruik van verschillende taalversies en sitemaps.

Lees ook: Tips om jouw website hoger in Google te krijgen!

algemeen banner bol.com
error: Inhoud is beschermd!