alarmsysteem header
Wonen

Je huis inrichten, waar begin je mee?

Je hebt net de sleutel ontvangen van je nieuwe huur of koopwoning. Uiteraard wil je meteen aan de slag met het inrichten van je nieuwe huis, maar waar start je nou? Vragen als welke stijl willen wij creëren en bij welke kleuren en materialen voelen wij ons thuis komen al snel voorbij maar uiteraard zijn er meer dingen waar je op moet letten. Daarom zetten wij graag een paar tips voor je op een rij:

algemeen banner bol.com

Tip 1: Inspiratie

Het is natuurlijk heel belangrijk om alles van te vore uit te stippelen. En dus niet zomaar spullen kopen omdat het er bijvoorbeeld leuk uit ziet. Terwijl je daarna erachter komt dat het helemaal niet past. Ga dus op zoek naar inspiratie voor het inrichten van je nieuwe huis. Blader door Woonmagazines, bezoek woonwinkels, kijk op websites zoals Ikea.nl maar bezoek ook bijvoorbeeld je familieleden of ga langs bij vrienden, hier is vaak het huis al helemaal ingericht en krijg je er dus een beter beeld bij.

 

Tip 2: Indeling

Misschien wel het belangrijkste om te weten is welke kamer je waarvoor gaat gebruiken. Kijk dus ook kritisch naar de ruimtes op de bouwtekeningen en maak aan de hand daarvan de juiste indeling. Let op: wil je ergens een extra ruimte creëren door bijvoorbeeld een muur eruit te halen. Doe dat dan voor dat je je huis hebt ingericht, nu gaat het nog heel makkelijk. Wanneer je je huis hebt ingericht doe je dit niet meer zo snel.

 

Tip 3: Je eigen woonstijl

Een nieuw huis is uiteraard de uitgelegen kans om voor je eigen perfecte woonstijl te kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor een natuurlijke inrichting of ga je voor de robuuste look met een stoer interieur? Kies hetgeen wat bij jou het beste past, ga dus voor een persoonlijk interieur waar jij je fijn bij voelt.

 

Tip 4: koop niet teveel woondecoratie

Wanneer je huis helemaal af is kan je natuurlijk niet wachten om lekker de stad in te gaan om te gaan shoppen. Kussens, meubels, tafeldecoratie, fotolijsten, planten etc. Let wel op, het gevaar is wel dat je al snel teveel in één stijl koopt. En ook dat je dus spullen koopt die je na verloop van tijd niet eens gebruikt en dus weg kan doen. Ga dus niet bijvoorbeeld teveel planten kopen of teveel fotolijstjes kopen, zo is foto’s ophangen natuurlijk heel leuk maar kan ook onoverzichtelijk zijn wanneer dit er teveel zijn. Neem dus de tijd om je huis in te richten, koop niet alles in één keer en combineer, dus gebruik niet één stijl. Zo ontdek je na een tijdje wat het beste bij jouw en de ruimte past.

Nordvpn banner

No Responses

  1. Pingback: Nieuwe kerstverlichting ophangen? Binnen en buiten.
  2. Pingback: Steigerhout aan de muur, hoe bevestig je dat op de juiste manier?
error: Inhoud is beschermd!