vloer laten leggen header
Reizen

Kiezen tussen een luchtbed of slaapmat

Heel veel mensen houden ervan om te kamperen. Eén van de belangrijkste aandachtspunten als je gaat kamperen en waar je rekening mee zal willen houden, heeft te maken met het slaapcomfort. Zo kan je je afvragen of je moet kiezen voor een luchtbed of slaapmat. Heel wat mensen die van plan zijn om te gaan kamperen stellen zich dan ook de vraag wat is het verschil en welke optie is de beste keuze. Geldt dat ook voor jou? Verdiep je dan beslist even in de onderstaande informatie!

drogisterij aanbieding bol

Waar rekening mee houden bij de keuze tussen een luchtbed en een slaapmat?

Er zijn verschillende vragen die je jezelf kan stellen bij het maken van je keuze tussen een luchtbed of een slaapmat. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Welk budget heb je beschikbaar?
  • Hoe vaak zal je gebruikmaken van de mat of het bed?
  • Slapen er kinderen op of (ook) volwassenen?
  • Hoe lang ga je doorgaans kamperen?
  • Kampeer je hoofdzakelijk in de zomer of ook wanneer het erg koud wordt ’s nachts?
  • Over hoeveel bergruimte beschik je in de auto of aanhanger?

Voor heel veel mensen geldt dat ze uiteindelijk kiezen voor één van de Luchtbedplaza luchtbedden. Dit komt vooral door de vele voordelen die zo’n luchtbed heeft. Wil jij deze voordelen graag ontdekken? Dan moet je vooral even verder lezen.

Waarom kiezen voor een luchtbed?

Het kopen van bijvoorbeeld één van de luchtbedden bij Luchtbedplaza heeft dus diverse voordelen.
Het eerste voordeel is het lage gewicht. Een eenpersoons luchtbed weegt bijvoorbeeld slechts 3 kilogram. Bovendien kan je deze luchtbedden makkelijk meenemen in de auto, want ze nemen weinig ruimte in beslag. Een ander voordeel is de aankoopprijs, want een luchtbed is gemiddeld gezien een stuk goedkoper vergeleken met een slaapmat. En dat is voor veel mensen vaak een niet onbelangrijk voordeel.

Waarom kiezen voor een slaapmat?

Ondanks de voordelen als je kiest voor één van de Luchtbedplaza luchtbedden, heeft ook een slaapmat zeker niet onbelangrijke voordelen. Daarbij moet je rekening houden dat er twee verschillende soorten slaapmatten zijn, zoals:

  1. Een lichtgewicht kant en klare slaapmat;
  2. Een exemplaar welke je zelf moet opblazen;

Veel kampeerders geven de voorkeur aan een zelfopblaasbare slaapmat. Dit komt omdat deze een beter slaapcomfort heeft en dus een betere nachtrust weet te garanderen. Bovendien gaan ze doorgaans ook aanzienlijk langer mee in vergelijking met een standaard lichtgewicht slaapmatje.

Een ander voordeel van een opblaasbare slaapmat is dat deze uitstekend isoleert. Zo wordt optrekkende kou van de grond goed tegen gehouden waardoor je ze ook perfect kan gebruiken tijdens koudere nachten op een van jouw reizen.

Lees ook: Houd hier rekening mee bij het vinden van een vakantiehuis!

Nordvpn banner
error: Inhoud is beschermd!