vloerverwarming header
Lifestyle Wonen

Kookluchtjes verwijderen uit huis

Kokkerellen, je bent er gek op, of je vindt er niks aan. Maar hoe gek je er ook op kunt zijn, en hoe lekker het ook kan ruiken, dagenlang een kookgeur in huis hoeft nou ook weer niet. Zeker met gourmetten, pizzaretten of andere funcooking heb je vaak nog langdurig last van vieze luchtjes in je huis. Maar ook “gewone” gerechten zoals gebakken vis of bloemkool kunnen voor nare luchtjes zorgen. Zodra je binnen komt slaat de walm je tegemoet. En als je dan ook nog een trap in je woonkamer hebt ruikt het ook in je slaapkamer naar slavinken en pizza salami. Gelukkig zijn er genoeg tips waarmee kookluchtjes verwijderen uit huis mogelijk is, lees je mee?

drogisterij aanbieding bol

Voorkomen is beter dan genezen!

Zoals met altijd is dit natuurlijk de waarheid. Goed ventileren scheelt al de helft. Als er bij ons vroeger pannenkoeken gebakken werden stonden vaak de tuindeuren open, en ik merk dat ik nu zelf ook vaak het keukenraam open zet. Sowieso is het verstandig om de ventilatieroosters altijd open te hebben staan, maar tijdens het koken is het een extra manier om vieze luchtjes af te voeren. En die afzuigkap, die hangt er ook niet voor niets. Het kan een irritant geluid geven, maar dat hoor je na een tijdje echt niet meer. Zorg er wel voor dat je de filters af en toe schoonmaakt, anders heeft het weinig zin.

Waar je misschien niet meteen aan denkt maar wat ook voor vieze geurtjes kan zorgen is je koelkast of diepvries. Check af en toe eens of alles nog goed is, en of er geen lekkende bakjes in staan. Ook vieze afwas zorgt voor etensluchtjes. En gooi na het afruimen meteen de vuilniszak in de container.

kookluchtjes verwijderen na het wokken

Hoe kun je kookluchtjes verwijderen uit huis?

Is het niet gelukt om de geuren te voorkomen? Dan zijn er gelukkig nog genoeg manieren om de geur te maskeren of helemaal te laten verdwijnen. Als je een van onderstaande trucs toepast zul je zien (en ruiken) dat je snel van de nare luchtjes af bent.

 • Wasverzachter:

  de truc van onze Brabantse stylist Roy Donders. Zet een pannetje wasverzachter op het vuur. Laat dit een paar uurtjes op een laag vuurtje staan en je huis ruikt weer heerlijk naar bloemetjes. Deze truc werkt echt!

 • Vervang de ene geur met een andere:

  bak een appeltaart of een cake. Zet er een lekkere verse pot koffie bij. Vervang de “vieze” geur door een lekkere en je probleem is opgelost. En je hebt meteen iets lekkers op tafel staan, dus twee vliegen in een klap.
  Geen bakster of gewoon geen zin? Een pannetje water opzetten met een flinke lepel kaneel erin en het ruikt alsof je een verse appeltaart in de oven hebt staan. (Je kunt ook gewoon een kant en klare appeltaart in de oven schuiven hoor, dit ruikt ook heerlijk.) Of maak je eigen luchtverfrisser door een pannetje water met wat sinaasappelschillen en verse kruiden te laten pruttelen.

 • Geurkaarsen:

  ze zijn er in alle geuren te krijgen, dus er is voor iedereen wel een lekkere te vinden. Ruikt lekker, en het staan nog nog gezellig ook.

 • Citroensap:

  doe tijdens het koken van bloemkool een scheutje citroensap in de pan, dit maskeert de lucht.

Dus sla deze tips maar vast op voor als de feestdagen weer in zicht komen. Dit jaar geen dagenlang aandenken aan die gezellige avond gourmetten met de familie. En heb jij nog meer tips om kookluchtjes te verwijderen? Deel ze dan met ons en maak er anderen blij mee.

alarmsysteem header
error: Inhoud is beschermd!