zonnepanelen header
Tech

Robotstofzuiger of gewone stofzuiger?

De robotstofzuiger is steeds meer in opkomst en wordt steeds vaker gekocht door mensen. Dit heeft natuurlijk zijn redenen, maar veel mensen schrikken nog wel van de prijs van een goede robotstofzuiger. Twijfel je tussen een robotstofzuiger of gewone stofzuiger kopen? Ik zal de voor- en nadelen van voor je naast elkaar zetten in dit artikel.

Nordvpn banner

Eigen ervaring met de beste robotstofzuiger

Zelf hebben wij ook een robotstofzuiger in huis gehaald en ik kan niets anders zeggen: Wat een top apparaat! Dit had ik een paar jaar eerder moeten doen. Tegenwoordig gaan robotstofzuigers niet meer kris kras door de kamer heen. Nee, systematisch wordt je vloer gescand en gestofzuigd. Hij tilt zichzelf over drempels heen, trekt een spoor in het hoogpolige tapijt. De robot stofzuiger heeft nergens last van, ook niet van trappen.

Het bespaart niet alleen heel veel tijd, maar je huis wordt er ook schoner van. Als je ziet na een ronde stofzuigen in de woonkamer wat er in de opvangbak zit, dan schrik je en denk je dat er bij ons nooit gezogen wordt? Nou wij stofzuigen om de dag en dan wordt er dit opgehaald!
robotstofzuiger ervaring
Robotstofzuiger of gewone stofzuiger? Nou ik weet wel wat ik zou kiezen. Kies direct voor de beste robotstofzuiger van dit moment, met Lithium accu en op afstand te bedienen met je smart telefoon.

Voordelen robotstofzuiger

Een robotstofzuiger heeft veel voordelen. Een aantal van deze voordelen zijn:

  • Als u veel stofzuigt, kan de robotstofzuiger een goede aanvulling zijn om alles perfect schoon te krijgen.
  • Een goede robotstofzuiger slaat geen enkel stukje vloer over. Met een gewone stofzuiger is dat een stuk lastiger.
  • Als u slecht ter been bent, hoeft u geen onnodige moeite te doen om de vloer schoon te krijgen.
  • Je gaat tijd overhouden!
  • Als de robotstofzuiger regelmatig zijn werk uitvoert, heeft u een minder vieze vloer. Hij kan stofzuigen terwijl jij de boodschappen doet.
  • Een robotstofzuiger kan makkelijker bij moeilijke plekken. Denk hierbij aan plekken onder lage meubels, zoals onder de bank of het onder het bed stofzuigen.

Nadelen robotstofzuiger

Natuurlijk heeft een robotstofzuiger ook nadelen. Een aantal nadelen van een robotstofzuiger zijn:

  • Voordat een robotstofzuiger aan het werk kan,moet je wat voorbereidingen treffen. Zo moet je zorgen dat zijn opvangbak leeg is, de rommel van de vloer is gehaald en de deur wel of niet dicht is.
  • Een robotstofzuiger moet je regelmatig even schoonmaken. Je zal verbaast zijn hoe vies hij kan worden.
  • De robot stofzuiger bereikt alleen de vloer. Hij kan niet komen op plekken zoals op meubels of op muren. Dit zal dus alsnog handmatig moeten gebeuren.

Geluid van een robotstofzuiger

Een robotstofzuiger produceert op 1,5 meter afstand ongeveer 60 decibel aan volume. Dat kan je vergelijken met een gewone, stille normale stofzuiger. In sommige gevallen kan je deze stofzuiger gewoon in de nacht aanzetten. Dit is echter afhankelijk van de indeling bij jou thuis. Vaak zit er nog een eco of turbo stand op de stofzuiger. In ECO stand is hij nog stiller.

Onderhoud en schoonmaken van de robotstofzuiger

De afvalbak voor het vuil in een robotstofzuiger is niet heel groot. In de meeste robotstofzuigers is het dan ook nodig om de opvangvak na iedere stofzuigbeurt te legen. Andere onderdelen moeten ook regelmatig schoongemaakt worden. Hieronder vallen borstels en wieltjes, waarin haren en vuil vastgedraaid kunnen zitten. Vaak is het een kwestie van los klikken en dus niet veel werk. Het schoonmaken en onderhouden van een robotstofzuiger is dan ook zo gebeurd.

Leegmaken van de vloer

Voor de robotstofzuiger is het niet lastig om langs de meubels te manoeuvreren. Je kan alles dus lekker laten staan. Soms kan het wel nodig zijn om een stoel even een paar centimeter te verplaatsen zodat hij ook erachter langs kan. Dat hoeft niet maar je wilt toch dat er overal wordt schoongemaakt?
Waar je wel op moet letten is dat je even de schoenen wegpakt (veters kunnen lastig zijn), speelgoed van de kinderen aan de kant schuift en zorgt dat je de deur dichthoud. Tenzij je wilt dat hij ook de gang op gaat. Als hij eenmaal gezien heeft dat een deur openstaat en die zit later weer dicht, dan kan dat voor problemen zorgen.

Minder goede robotstofzuiger

Doordat bij sommige goedkopere modellen en minder goede stofzuiger merken, de technologie in de robots nog niet goed is, worden objecten nog wel eens vergeten bij het detecteren van de robot. Daardoor kan het zijn dat deze minder goede stofzuiger voorwerpen niet ziet en er tegen aan botst.

Robotstofzuiger of gewone stofzuiger kopen? Kies dan gelijk voor het merk met de beste robotstofzuiger. Neato maakt uitsluitend robotstofzuigers, en dat doen ze als geen ander zo goed. Er wordt nergens tegenaan gebotst, geen plek wordt over geslagen, drempels geen probleem, tapijten geen probleem. Deze stofzuiger met lithium accu is zo krachtig dat hij de pollen uit je tapijt trekt. Dat heb ik een gewone stofzuiger nog niet zien doen. Ook net de meest verkochte stofzuiger.
beste robotstofzuiger kopen

Robotstofzuiger of gewone stofzuiger?

Op het eerste gezicht ben je geneigd om misschien te kiezen voor de gewone stofzuiger, maar de techniek van de robotstofzuiger heeft niet stil gestaan. tegenwoordig kan hij de vloer beter reinigen dan de gewone stofzuiger. Ook als je huisdieren hebt zoals bij ons thuis. Ja, je moet even de vloer scannen voordat je hem aan zet, maar dat is dan ook het enige nadeel.
En de prijs? Hij is duurder dan een gewone stofzuiger maar het is de investering dubbel en dwars waard. Je houdt tijd over voor andere dingen en je krijgt ook nog een schoner huis. Hoeveel duurder is een robotstofzuiger? Voor het beste merk betaal je €200 tot €300 meer en dat is het mij zeker waard.

Robotstofzuiger of gewone stofzuiger? Je wilt nooit meer zonder als er eenmaal een in huis hebt gehad! Tip: Kies wel voor een goed merk en niet voor een stofzuiger die kris kras door je huis gaat.

vloerverwarming header
error: Inhoud is beschermd!