woning isoleren header
Lifestyle

Single camping als nieuwe trend!

Single zijn heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Je leeft je eigen leven, hoeft met niemand rekening te houden. Eten wanneer je zin hebt, waar je zin in hebt. Uitslapen zolang je wilt. Als je zin hebt om een gifgroene bank te kopen, dan doe je dat gewoon. Heerlijk.
Qua vakanties hoef je ook niet te overleggen waar je naartoe zult gaan. Geen discussies over zon, zee, strand of bergbeklimmen. Wintersport of zomervakantie? Backpacken in Nepal of een yoga vakantie in India? De keuze is helemaal aan jou. Maar, hoe leuk is dat eigenlijk, alleen op vakantie als single? Als nieuwe trend bestaat er tegenwoordig zelfs een heuse single camping!

Nordvpn banner

Op vakantie als single

Sommige mensen zweren erbij, en ik denk dat zelfs mensen die een gezin hebben er stiekem wel eens van dromen om een weekje alleen op een tropisch eiland door te mogen brengen. Toch is er ook wel wat lef voor nodig, je zit wel alleen in dat vliegtuig, moet zelf je hotel zien te vinden, en zit in je uppie aan het diner. Een voordeel is wel dat je sneller aansluiting vindt als je alleen bent, omdat je je met zijn tweeën toch sneller afsluit voor de buitenwereld. Maar, dan moet je wel een beetje sociaal zijn en je openstellen voor andere mensen natuurlijk.
sea to sumit kamperen

Alleen op vakantie, een grote stap?

Misschien vind je dat juist helemaal niet leuk. Ben je sinds kort alleenstaand, of zoek je al heel lang een leuke partner. Als al je vrienden die wel een relatie hebben leuke reizen gaan boeken kan dat best een beetje pijnlijk zijn. Je wilt je niet opdringen en geen 5e wiel aan de wagen zijn. Of je bent een beetje verlegen en vindt het eng om zomaar om mensen af te stappen. Dan kan het best een grote stap zijn om er toch lekker op uit te gaan. Gelukkig bestaan er veel verschillende manieren om als single toch op reis te kunnen. Single reizen zijn er in overvloed, verschillende reisorganisators bieden allerlei reizen aan waarin je met een groep singles op pad gaat. Deze reizen kunnen in Nederland plaats vinden, maar gaan ook naar alle uithoeken van de wereld.
kamperen als single vakantie

Single camping

Wat nieuw in opkomst is, is de single camping. Heel veel mensen zijn gek op kamperen, lekker in de natuur, back to basic. Maar is dat leuk in de eentje? Campings zijn vaak plekken waar veel gezinnen komen, drukte om je heen, kinderen en overal stelletjes. Dat kan juist gezellig zijn, maar het kan je ook extra met je neus op de feiten drukken dat iedereen samen is, en jij alleen.
Is het leuk om in je eentje de tent op te moeten zetten op een veld vol gezinnen? In je eentje koken op je camping gasstelletje en in je eentje de omgeving te verkennen? Als je er van houdt om op jezelf te zijn wel, maar als je dat nu niet bent? Dan is dit misschien wel iets voor jou. Single camping is precies wat het is: kamperen met andere singles.

Je ontmoet andere leuke singles op de single camping

Samen met een groep alleenstaanden ga je op reis om te kamperen, in Nederland of het buitenland. In je eigen tent, of op een camping waar alles voor je klaar staat. Een stacaravan, of een kant en klare tent, alles is mogelijk. Met de groep singels sta je gezellig samen bij elkaar op de camping, op hetzelfde veldje. Je kunt samen eten, maar als je er geen behoefte aan hebt kan je natuurlijk ook alleen op stap.

En het hoeft natuurlijk niet, als je er geen belang bij hebt, maar misschien komt er zelfs wel een date uit voort?

Je weet immers nooit welke leuke singels er nog meer mee gaan op reis, of wie je ter plekke tegen komt. Met deze single camping reizen ben je er lekker uit, maar niet helemaal op jezelf aangewezen. Je hebt de groep om op terug te vallen.

Of je nou mee gaat om de liefde van je leven te vinden of niet. Het is al heel wat om de stap te zetten om in je eentje op vakantie te gaan. En vakantie is toch voor iedereen? Dus als je twijfelt of je het aan durft, gooi er eens een zoektocht op los. Je zult verbaasd staan van de mogelijkheden. En, niet geschoten is altijd mis, toch? Fijne vakantie!

zonnepanelen header
error: Inhoud is beschermd!