woning isoleren header
Lifestyle

Lekker sporten? Let hierop met je kleding

Je kent het misschien wel. Je bent lekker bezig met sporten zo na de feestdagen, maar je hebt het er niet voor over om voor honderden euro’s sportkleding te kopen. Want weet jij veel of je dit sportritme de rest van het jaar vol gaat houden en dan zou het zonde zijn om een sportgarderobe te hebben van een sportfreak, toch?
Lekker sporten zonder grote kleding investeringen? Met mijn vier sportkleding tips moet dat zeker lukken!

algemeen banner bol.com

Sportkleding tips 1: Ga voor een luchtig stofje

Bijvoorbeeld katoen, omdat dat lekker ademt. Nog beter is bamboestof. Omdat bamboe zo’n holle structuur heeft, ademt het goed en reguleert het vocht/zweet super makkelijk. Ga je dus de gym in? Trek een tanktop aan van bamboestof!

Tip 2: Zorg dat sportkleding ruim zit

Zo voorkom je dat het schuurt langs je lichaam. Bovendien zorgt ruim zittende kleding ervoor dat je lichaam goed kan ventileren tijdens het sporten.
Vind je loszittende sportkleding niet prettig tijdens het sporten? Kies dan zogenoemde Dry Fit kleding. Je hebt het van merken als Nike en Adidas, maar ook gewoon bijvoorbeeld bij Scapino. Dry Fit kleding wordt niet zeiknat tijdens het zweten en bovendien droogt het zeer snel weer.

Tip 3: Sport-BH en sokken die niet te strak zitten.

Zorg dat over je gehele lichaam je bloed goed kan circuleren. Zorg daarom dat niet alleen je T-shirtje lekker los zit, maar ook bijvoorbeeld je sokken en je ondergoed.
Voor vrouwen is een sport-BH echt een must. Als je flink “tekeer gaat” in de sportschool of tijdens het hardlopen, kan dat zeer pijnlijk zijn zonder sport-BH.

Tip 4: Let ook op je veiligheid

Ga je niet fitness of zwemmen, maar spring je liever op je MTB-fiets in het weekend? Let dan niet alleen of prettige sportkleding, maar bescherm jezelf ook tegen vallen. Koop een degelijke helm en kniebeschermers!

Met deze sportkleding tips moet het sporten zeker lukken! 

En nu? Hup, sporten jij!

alarmsysteem header

No Responses

  1. Pingback: De voordelen van bamboe sokken! ▷ Handig tegen zweetvoeten
error: Inhoud is beschermd!