zonnepanelen header
Wonen

Vintage vloerkleden

Vintage is hotter dan hot en daar is een goede reden voor. Vintage brengt een gevoel van nostalgie met zich mee, ademt cultuur, geschiedenis en vakmanschap. Niet alles wat nieuw is, is beter of mooier. Steeds meer bedrijven geven de mogelijkheid om een vintage en met de hand gemaakt vloerkleed aan te schaffen. Voordat deze vloerkleden in de schappen liggen worden zijn ze eerst zorgvuldig geselecteerd, gereinigd en verder verfijnd. De vintage vloerkleden van weleer zijn met de hand gemaakt en ware kunstwerken. Ze passen in elke soort interieur of je nou voor een romantische, klassieke, stoere of moderne look gaat: een vintage vloerkleed kan de ruimte echt iets extra’s en unieks geven.

Nordvpn banner

Patchwork vloerkleed

Een patchwork vloerkleed is een vloerkleed die bestaat uit stukken van diverse soorten tapijten en bevatten een bijzondere geschiedenis. Dit zijn antieke of semi-antieke tapijten die met de hand zijn geknoopt. Op een professionele manier zijn de stukjes met de hand aan elkaar vastgemaakt. Patchwork kleden zijn in diverse kleuren, motieven en stof verkrijgbaar.

Rozenkelims uit Moldavië

Rozenkelims uit Moldavië zijn prachtige kunstwerken. Deze vintage vloerkleden zijn geweven in Moldavië wat zich in de noordelijke delen van Turkije bevindt. Kenmerkend voor deze vintage look vloerkleden is dat er prachtige kleurrijke bloemen staan afbeeldt op een afwijkende achtergrond. Deze vloerkleden zijn ongeveer 30 tot soms wel 80 jaar geleden met de hand geknoopt en nog in verbazingwekkend goede staat.

Turkse en Anatolische tapijten

In Turkije bestaat al een lange de traditie van knopen van prachtige tapijten en vloerkleden. De eerste Turkse tapijten stammen al uit de 13de eeuw. Ook voor deze tapijten geldt dat elk tapijt uniek is in zijn soort. De tapijten kenmerken zich door prachtig kleurgebruik, vakkundige knooptechnieken en een rijke geschiedenis. De patronen kunnen bestaan uit figuren, maar ook uit diverse kleuren en strepen. Zo heb je tapijten die door de horizontale strepen in aardkleuren, prima past in een rustig of modern design. Maar ook voor mensen die juist meer kleur en leven in huis willen kunnen hun heil vinden in deze tapijten. Zeker wanneer er een patchwork vloerkleed van is gemaakt.

Berber vloerkleden uit Marokko

Berber vloerkleden uit Marokko zijn unieke vloerkleden die met de hand geknoopt worden door de vrouwen van de Berberstammen in Marokko. De tapijten zijn van wol en bevatten bijzondere kleuren en patronen. De wevers halen hun inspiratie voor de patronen uit hun eigen ervaringen, gebeurtenissen of de natuur. Alle kleuren in de tapijten zijn verkregen uit een uiterst natuurlijk bron zoals bessen, hennaplanten, vijgen, theebladeren en granaatappel. Er zijn nooit twee dezelfde berber vloerkleden te verkrijgen.

Vintage vloerkleden kopen

Wil je ook een uniek, bijzonder en prachtig vintage vloerkleed? Er zijn diverse winkels waar je deze kunt aanschaffen. De prijzen lopen erg uiteen. Soms moet je maar liefst 3000 euro neerleggen, maar je hebt ook goedkopere varianten van een paar honderd euro. De vraag is alleen wel of ze daadwerkelijk in Marokko of Turkije zijn gemaakt, of dat ze zijn nagemaakt. Controleer dus altijd goed of het wel echt om vintage vloerkleden gaat want alleen dan bezit je echt over een uniek en bijzonder exemplaar die niemand anders ooit zal hebben.

alarmsysteem header
error: Inhoud is beschermd!