zonnepanelen header
Wonen

Voegen badkamer repareren

Door bijvoorbeeld krimpen, lijm achter tegels, verkeerd voegwerk of loszittende wanden kan het zijn dat er scheuren in de voegen komen van de badkamer, toilet of keuken. Dat is misschien een wat minder mooi gezicht waar je je aan kunt gaan ergeren. Maar wat nog belangrijker is, er kan vocht door de scheuren heen komen wat zich ophoopt achter de muur. Dit is iets wat je wilt voorkomen. Je zou de tegels er natuurlijk allemaal uit kunnen halen en je badkamer, toilet of keuken opnieuw betegelen maar je kunt ook eenvoudig de voegen badkamer repareren.

Nordvpn banner

Gescheurde voegen badkamer repareren

Een andere manier om de voegen van de badkamer te repareren is om het gescheurde voegsel eerst te verwijderen en de voegen daarna weer opnieuw te vullen. Het is daarbij erg belangrijk dat de tegels niet worden beschadigd. Het verwijderen van het oude voegwerk moet daarom heel nauwkeurig gebeuren. Je kunt daarvoor gebruik maken van een speciale voegenfrees voor een haakse slijper of een speciaal voor het verwijderen van voegen ontwikkeld Dremel apparaat. Dit is wel een erg langdurig karwei en kan voor veel stof zorgen. Je kunt ook een oscillerende zaag gebruiken. Daarna kun je de voegen opnieuw vullen.

Zelf opnieuw tegels voegen

Kies je voor zelf tegels voegen dan betaal je alleen de kosten van het voegmiddel. Dit kost tussen de 6 en 11 euro voor 2 tot 5 kg. Zoek je een waterdicht en vuilwerend voegmiddel dan kost dit ongeveer tussen de 10 en 20 euro voor 4 kg.
Heb je toch geen zin in dit vervelende werk, dan kun je dit ook laten doen door een tegelzetter bij jou in de buurt. Naast de kosten van het voegmateriaal kun je dan ongeveer rond de 90 euro kwijt zijn voor het inspecteren van de voegen en het repareren ervan.
oude tegelvoegen opknappen

Oude tegelvoegen opknappen

Vind je een vakman inschakelen veel te duur, geen nood want er bestaat een redmiddel: Alabastine Voegen & Tegelrand Reparatie. Hiermee hoef je het oude voegwerk niet eerst helemaal te verwijderen voordat je het nieuwe aan kunt brengen. Dit middel is te koop bij veel bekende bouwmarkten en winkels en kost tussen de 9 en 13 euro.

Alabastine Voegen en Tegelrand reparatie kopen

Alabastine voegen reparatie

Een ander product is Zwaluw Joint Fix. Dit product is geschikt voor scheuren in badkamermuren en is verkrijgbaar in de kleuren lichtgrijs en cementgrijs. Het kost rond de 3 euro.

gadgets banner bol.com

Voegen zelf repareren

Wil je jouw voegen gaan repareren met Alabastine Voegen & Tegelrand Reparatie? Deze is speciaal geschikt voor keuken, toilet of badkamer. Allereerst moeten de voegen goed schoon worden gemaakt of afgestoft. Je moet de tube goed kneden voordat je die opent. Daarna kun je het middel gewoon rechtstreeks in de oude gescheurde voegen spuiten. Je moet het daarna goed aandrukken met bijvoorbeeld een lepel. vervolgens moet je natuurlijk ervoor zorgen dat het overtollige product snel wordt verwijderd. Gelukkig heb je daar vijftien minuten voor. De standaardkleur is wit, maar met Voegenfris lichtgrijs kan het ook grijs worden gemaakt.
gescheurde voegen badkamer repareren

Ook om tegels te repareren

Zoals de naam al zegt, kun je dit middel ook gebruiken voor als één van de tegels een keer stuk is gegaan om deze te repareren. Mensen die de voegen badkamer repareren in plaats van (laten) vervangen zijn enthousiast over het mooie resultaat. Over de tube is niet iedereen enthousiast omdat het moeilijker kan zijn om het product uit de verpakking te krijgen. Maar ten opzichte van een spatel krijg je met de spuit wel een preciezer resultaat. Je denkt misschien dit reparatieproduct minder stevig is dan voegmiddel. Maar het is juist zeer stevig. Het overwegen waard dus.

Voegen wit maken of voegen zwart maken?

Een ander klusje waar je na verloop van tijd mee te maken krijgt is dat de voegen verkleurd zijn en niet meer mooi wit of zwart. Zeker in de douche komt dit vaker voor en ook hier kan je de voegen makkelijk zelf repareren.

Er zijn namelijk zogenaamde voegenstiften te koop waarmee je de verkleurde voegen weer wit of zwart kunt verven. Kijk maar eens naar de onderstaande voegenstift of voegenverf. Verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. Dit type voegenstift maakt de voegen ook nog eens waterdicht!
Wel zo handig in de douche.
tegels voegen wit maken

dakkapel header
error: Inhoud is beschermd!