dakkapel header
Financieel

Wanneer overstappen van autoverzekering?

Overstappen van autoverzekering kan je jaarlijks veel geld besparen. Het loont daarom altijd om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Om maximaal te profiteren moet je op tijd een autoverzekering oversluiten. Wat is het beste moment om van autoverzekering te veranderen?

algemeen banner bol.com

Autoverzekering goedkoop

Natuurlijk wil je een autoverzekering met een lage premie. Vergis je echter niet: als je kiest voor de goedkoopste autoverzekering met de laagste premie en daarbij akkoord gaat met een onvolledige dekking of met ongunstige voorwaarden, dan snijd je jezelf in de vingers.

Op vergelijkingssites kun je eenvoudig de autoverzekering vergelijken. De uitkomst is gebaseerd op de dekkingsgraad die je kiest, de gegevens over je auto en jouw aantal schadevrije jaren. In tegenstelling tot anderen vergelijkt Autoverzekering.nl niet alleen de bekendste autoverzekeraars als de ANWB en Allsecur, maar in totaal maar liefst 28 verschillende autoverzekeraars zodat je altijd de beste deal vindt.

Welke periode overstappen van autoverzekering

Wanneer is het nu het beste moment om over te stappen van autoverzekering? Er zijn drie momenten waarop het slim is om te kijken of een andere autoverzekering misschien meer voordeel biedt, namelijk:

  1. Als het contract van je huidige autoverzekering afloopt.
  2. Zodra jouw verzekeraar de premie verhoogt.
  3. Als je een nieuwe auto gaat kopen.

Tussentijds overstappen van autoverzekering

Tussentijds overstappen van autoverzekering

Bekijk daarom goed de looptijd van je contract. Sommige autoverzekeringen hanteren een looptijd van een jaar, na deze periode is de autoverzekering vaak dagelijks kosteloos opzegbaar. Wanneer de verzekeraar de premie verhoogt of wanneer je een nieuwe auto koopt, mag je de huidige autoverzekering altijd tussendoor stopzetten.
Let er wel op dat je eerst bij de nieuwe autoverzekeraar wordt geaccepteerd voordat je het oude contract opzegt. Het is in Nederland verplicht om minimaal WA verzekerd te zijn. Als je te vroeg de autoverzekering opzegt, loop je de kans onverzekerd te raken.

Nieuwe autoverzekering afsluiten

Als je een nieuwe auto gaat kopen is het verstandig om eerst te shoppen voordat je een nieuwe autoverzekering afsluit. Het overstappen van autoverzekering bij een nieuwe auto, kan je namelijk veel geld besparen. De autoverzekering is namelijk deels op de kenmerken van jouw oude auto gebaseerd. Vergelijk de verschillende aanbieders en stap eenvoudig over! Het kan je veel geld besparen!

drogisterij aanbieding bol
error: Inhoud is beschermd!