zonnepanelen header
Lifestyle

De wasmachine schoonmaken en ontkalken

Voor een lange levensduur en frisse was moet je af en toe de wasmachine schoonmaken. Er kunnen immers altijd vuildeeltjes achterblijven na een wasbeurt. Na verloop van tijd bouwt dit op en komt je was er niet meer fris uit, of erger, de leidingen raken verstopt. Ook kun je te maken krijgen met kalkaanslag, dus moet je af en toe ontkalken. Gelukkig is het schoonmaken van je Miele of Samsung wasmachine een klusje dat je makkelijk met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes eenvoudig zelf kunt doen.

algemeen banner bol.com

Wasmachine schoonmaken met vaatwastablet

Door een hete was te draaien op 95 graden met twee oude handdoeken en twee vaatwastabletten kun je heel goed de binnenkant van je wasmachine reinigen. De vaatwastablet gooi je gewoon in de trommel. Vetluis en vuil lossen hierdoor op voor een schoon en fris resultaat. Vetluis is een grijze aanslag die een combinatie is van vuil, haren en zeepresten. Je vindt het dus veel in wasmachines en het zorgt voor nare luchtjes. Ook kun je wasmachines schoonmaken met soda, baking soda, of azijn.

Rubber wasmachine schoonmaken

Als je een voorlader model hebt, moet je de rubbers, die het deurtje afdichten, zeker goed reinigen. Vetluis bouwt zich hier graag op, en het is een broedplaats voor bacteriën. Het openhouden van je deurtje tussen wasbeurten door helpt ook. Ben je bang dat de rubbers uitdrogen? Rubbers kunnen op zich wel lange tijd tegen blootstelling aan lucht, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken, als je regelmatig wast.

Filter wasmachine schoonmaken

Het filter is de plek waar heel veel vuildeeltjes worden opgevangen. Dit moet je periodiek verwijderen en grondig schrobben. Je vindt het meestal onderaan de voorkant, achter een apart luikje. Het ergste vuil verwijder je met papier of een schoonmaakdoek. Daarna kun je het filter lekker afsoppen. Als je dit niet doet, heb je kans dat het filter verstopt raakt, en dat het vieze water niet meer goed weg kan.

Ontkalken van de wasmachine

Om kalkaanslag te verwijderen, helpt een wasbeurt op 90 graden met azijn of soda een heleboel. Deze natuurlijke schoonmaakproducten reinigen op deze manier niet alleen je wasmachine grondig van binnen, maar helpen ook met het ontkalken van trommel en leidingen. Bij normaal gebruik kun je dit 1 of 2 keer per maand doen, als je het goed wilt bijhouden. Zo blijft je wasmachine lekker fris.

Mocht je toch toe zijn aan een nieuwe wasmachine kijk dan eens op deze website voor de best beoordeelde en meest verkochte wasmachine van dit moment!

hovenier header
error: Inhoud is beschermd!