dakkapel header
Energie

Wat kosten zonnepanelen tegenwoordig?

De techniek om zonne-energie om te zetten in elektriciteit door middel van zonnepanelen wordt voortdurend verbeterd. De zonnepanelen krijgen een steeds beter rendement en de prijs van een zonnepaneel daalt elk jaar.
In Nederland zijn zonnepanelen, vanwege de prijsdaling, steeds meer in trek. En dat zie je terug als je in je eigen woonwijk kijkt. Steeds meer huishoudens plaatsen zonnepanelen op hun dak. Niet omdat het nou zo mooi staat, maar omdat zonnepanelen in Nederland steeds meer rendabel worden.

algemeen banner bol.com
algemeen banner bol.com

Hebben we in Nederland eigenlijk wel genoeg zon voor zonnepanelen?

Dit is een vaak gehoord misverstand waarom mensen besluiten om toch maar geen zonnepanelen te nemen. Echter niets is minder waar. Zonne-energie is de best verdeelde energie bron op aarde. De verschillen tussen de gebieden met de meeste zon en de minste zon is een factor 3. Er is zoveel zonne-energie op aarde aanwezig dat de zon in 1 uur meer energie levert dan alle mensen op aarde in 1 jaar zouden verbruiken.

Wat kosten zonnepanelen?

De prijs van een zonnepaneel is in de afgelopen 5 jaar gehalveerd en nu kost een Wp (Watt-peak) nog ongeveer €1,80 vergeleken met €3,60 in 2009. In de komende jaren zal de prijs van zonnepanelen nog verder dalen, alhoewel de daling minder snel zal gaan als de voorgaande jaren.
Om een voorbeeld te geven. Een gemiddeld huishouden verbruikt ongeveer 3600 kilo Watt uur per jaar (kWh) Om al deze elektriciteit met zonnepanelen op te wekken heeft u 3600/0,9 = 4000 Wp aan vermogen nodig voor uw zonnepanelen. Een zonnepaneel levert in Nederland ongeveer 0,9 kWh per Wp per jaar op.
Een zonnepanelen installatie kost u dan 4000 x €1,80 = €7.200,- inclusief installatie en BTW.

Subsidie zonnepanelen en BTW terugvragen op zonnepanelen

Subsidie op zonnepanelen is afgeschaft maar er zijn andere regelingen voor in de plaats gekomen, zoals de energiebespaarlening.

Vergelijk zonnepanelen prijzen en bespaar nog meer

Door de prijzen van zonnepanelen te vergelijken kunt u nog meer geld besparen op de aanschafkosten. Door het aanvragen van meerdere zonnepanelen offertes vorkomt u dat u teveel betaald voor de installatie. Er zijn diverse aanbieders waar u eenvoudig offertes kunt aanvragen voor zonnepanelen. Zoals bijvoorbeeld op voordeel-offerte.nl

Zonnepanelen zijn populair

Dat zonnepanelen steeds populairder worden kan je goed zien aan de nieuwsberichten in de krant. Steeds vaker lees je dat zonnepanelen worden gestolen. Zoals hier bij een voetbalclub en hier in een opslag loods.

Investeer ook in Zonne-energie – Plaats zonnepanelen op uw dak!

zonnepanelen offerte

alarmsysteem header

No Responses

  1. Pingback: Is mijn huis en dak geschikt voor zonnepanelen? | Doe de test!
error: Inhoud is beschermd!