vloer laten leggen header
Lifestyle

Wat te doen op regenachtige dag met kind?

In de zomer zet je ’s morgens de deur open en heb je geen kind aan ze, lekker naar buiten. Vies worden, rotzooien, lawaai maken. ’s Avonds onder de douche, de zwarte voeten weer schoon en moe en zongebruind naar bed. Maar wat als het regent? Ik denk dat er met mij meerdere ouders zijn die regenachtige dagen vermoeiender vinden dan de dagen met mooi weer. En niet alleen omdat we gewoon van zon houden, maar wat moet je de hele dag doen?! Ik geef je een paar tips om een regenachtige dag met kind door te komen.

drogisterij aanbieding bol

Wat te doen op een regenachtige dag met kind?

Je doet ’s morgens je ogen open en hoort de regen al tikken. Zaterdag, of zondag. De kinderen hoeven niet naar school en er staan niets op de planning. Hoe kom je zo’n dag door? Je hebt natuurlijk de diehard buitenfanaten die ook als het regent gewoon buiten te vinden zijn.

Hoe is die reclame? Elke dag is een buitendag? Kan natuurlijk, regenpak aan en gaan. Ik denk alleen dat de meeste mensen daar weinig zin in hebben, ik in ieder geval niet. Hoe houd je de kinderen zoet? Ze zullen zich na een paar uur binnen waarschijnlijk wel vervelen en gaan klieren. Maar ook binnen is genoeg te doen, wat dacht je bijvoorbeeld van de onderstaande ideeën?

Leuke activiteiten voor binnen met een kind!

 • Knutselen

  Kleuren, verven, knippen/plakken, stickers plakken, vingerverven, kleien. Op knutselgebied is er van alles te doen. Sommige kinderen hebben aan een paar stiften en een pak papier genoeg om zich uren mee zoet te houden, anderen hebben wat aansporing nodig. Trek je handen en/of voeten over en versier deze met stickers. Teken ringen, armbandjes en leef je uit.

  Niet zo creatief aangelegd? Op internet vind je heel veel voorbeelden van hoe je gemakkelijk kan (leren) tekenen, met een paar lijnen teken je de leukste poppetjes of diertjes. Kindjes nog klein? Dan kunnen zij ze mooi inkleuren. Maskers maken is ook erg leuk, ook die kan je van internet plukken. Samen versieren, elastiekje erdoor en je kunt daarna meteen tikkertje doen met je eigengemaakte masker op.

 • Puzzelen/lezen/spelletjes doen

  Puzzels zijn er in alle soorten en maten. Voor de peuters van 4 stukjes, tot 1000 stukjes voor de echte puzzelaar. Hoe gezellig is dat, samen aan de keukentafel, of op de grond. Lekker puzzelen. Of boekjes (voor)lezen. Kopje thee erbij, stapel kussen voor de verwarming en samen de mooiste verhalen lezen.

  Wat dacht je van een ouderwets bordspel? Mens-erger-je-niet of Ganzenbord. Hartstikke leuk en gezellig.

 • Koken/bakken

  Erg leuk om te helpen. Dus om de keuken in te gaan hoef je niet perse koekjes of taarten te gaan bakken. Laat ze helpen de groente snijden en maak samen lekker soep, of beleg een pizzabodem. Weer een uur voorbij en meteen het eten klaar.

  Ga je wel koekjes bakken en ben je (net als ik) niet zo’n held met deeg? Je kunt tegenwoordig kant en klaar koekjesdeeg kopen, het ligt in de koeling. Uitrollen en klaar. Het versieren is natuurlijk het allerleukst. Ook dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met poedersuiker en water maak je heel simpel een ‘lijmpje’. En daar kun je prima hagelslag en vlokken op plakken.

 • Hutten bouwen

  Hoe leuk vond je dat zelf als kind? Een hut bouwen en je er in verstoppen? Een groot laken over de eettafel met wat stoelen eronder is al een heel makkelijke basis voor een hut. Kussens erin, knuffels mee, een zaklamp. Koekjes en drinken en ze zijn weer even zoet.

 • Verkleden/fotoshoot

  Trek de gekste creaties aan, schmink elkaar en maak daarna de leukste foto’s of houd een modeshow in de woonkamer.

Leuke activiteiten voor buiten.

Als de regen dan eindelijk stopt is er natuurlijk maar een ding dat het allerleukst is. Regenlaarzen aan en gaan; die plassen in! Lekker stampen in de plassen en vies worden van de modder. Even uitrazen na een dag binnen is het fijnst wat er is. Om daarna lekker warm gedoucht de bedjes weer in de rollen. Zo zie je maar, ook op een regenachtige dag is er altijd iets te doen met een kind.

vloer laten leggen header
error: Inhoud is beschermd!