woning isoleren header
Lifestyle

Wat te doen op zondag thuis?

Een lekkere, luie zondag kan precies zijn wat je nodig hebt om even helemaal te ontspannen. Zo kom je bij van alle drukte en laad je de batterijen weer op voor de komende week. Het kan heerlijk zijn om niks gepland te hebben en de hele dag deur niet uit te hoeven.
Toch kan op zo’n luie dag ook de verveling toeslaan. Gelukkig heb ik hier een aantal leuke tips voor wat te doen op zondag thuis, zodat ook de saaiste zondag een mooie gelegenheid wordt voor de leukste dingen.

drogisterij aanbieding bol

Dingen om te doen thuis

Je kunt op je vrije zondag de tijd eventueel nuttig gebruiken. Er zijn vast wel wat achterstallige klusjes om te doen: Opruimen, in de tuin werken, e-mail beantwoorden, eindelijk eens dat fotoalbum van de vakantie samenstellen… Zo verveel je je niet en ben je nog productief ook.

Maar er is ook helemaal niks mis met lekker luieren, als je daar zin in hebt. Verwen jezelf bijvoorbeeld met een home spa: ga lekker in bad met een gezichtsmaskertje en scrub. Of besteed wat tijd aan je (nieuwe) hobby, bijvoorbeeld breien, schrijven, muziek maken of lekker sporten. Wat dacht je ervan om alvast plannen te maken en inspiratie opdoen voor de volgende vakantie.

Dingen om te doen als het regent

Een regenachtige dag is natuurlijk een goed excuus om knus op de bank te kruipen met thee en een goed boek, of een leuk artikel in je favoriete tijdschrift, of op de iPad. Of je bouwt bed of bank om tot kussenfort, met of zonder kinderen, om daar lekker knus in weg te kruipen. Lekker onder de dekens tv kijken naar je lievelingsserie op Netflix, of filmklassiekers.
Je kan ook uitgebreid de tijd nemen in de keuken: maak zelf pizza, pasta of bak een taart, alleen of met je partner en/of kinderen. Of kies voor lui en bestel lekker eten.
dingen om te doen als het regent pizza bakken

Leuke dingen om te doen met vrienden

Als je gezellig met een groepje vrienden de zondag doorbrengt, kun je natuurlijk allerlei leuke groepsdingen doen. Bordspellen zijn bijvoorbeeld weer helemaal hip. Houd een spelletjesmiddag om de bordspellen in je kast die je nog niet hebt gespeeld uit te proberen, of houd het bij oude favorieten.
Je kunt ook je vrienden uitnodigen voor een uitgebreide, zelfgemaakte high tea of high wine bij jou thuis. Of je gaat juist voor een pyjama party, en ga samen in ontspannen kleren (bij voorkeur pyjama’s natuurlijk) op de bank hangen voor een Disneymarathon, of andere klassieke films.
wat te doen met vrienden

Wat te doen op zondag thuis? Gewoon een keertje genieten van al het moois in jouw eigen omgeving, je zal versteld staan van de mogelijkheden.

Wat te doen bij slecht weer met vriendin

Als je beste vriendin ook geen plannen heeft voor de zondag, kun je gezellig samen iets gaan doen. Als het slecht weer is, heb je minder opties, maar ook voor vriendinnen samen is er altijd wel wat te doen op zondag thuis. Maak samen eens lekkere hapjes klaar die je zelf niet zo snel zou maken.
Of plunder je make-up stash en ga elkaars nagels lakken. Je kunt jezelf te buiten gaan met leuke nail art!
Toch naar buiten? Voor een museum, brunch of een middagvoorstelling in de bioscoop maakt regen niks uit. Zo verveel je je samen geen moment!

vloer isoleren header
error: Inhoud is beschermd!