hovenier header
Wonen

Wat zijn de beste eetkamerstoelen?

Een aantal weken geleden openden mijn man en ik de jacht op nieuwe eetkamerstoelen. Dat is nog geen makkie, er is zo veel keus. Waar let je op met uitzoeken, hoe vind je wat bij je past? En niet geheel onbelangrijk, wat zijn de beste eetkamerstoelen? In deze blog lees je mijn bevindingen en neem ik je mee in onze zoektocht naar de juiste eetkamerstoelen.

drogisterij aanbieding bol

Wat zijn eetkamerstoelen?

Stoelen in de eetkamer. Op zich best logisch. Al worden ze vaak ook voor andere doeleinden gebruikt. Zelf zit ik behoorlijk veel aan de keukentafel, om te schrijven bijvoorbeeld. Of om te knutselen met de peuter; verven, kleien, kleuren, puzzelen, kralen rijgen. Maar we pakken de eetkamerstoelen er ook vaak bij als we bijvoorbeeld een verjaardag vieren. Het is dus belangrijk dat ze behalve mooi ook comfortabel zijn, van goede kwaliteit en je ze makkelijk kunt schoonmaken. Het toeval wil dat ik net een paar weken geleden nieuwe eetkamerstoelen heb gekocht. We hebben even moeten zoeken, maar zijn heel blij met het eindresultaat.

Wat zijn goede eetkamerstoelen?

Wat goede eetkamerstoelen zijn is afhankelijk van je wensen. Het is natuurlijk het allerbelangrijkst dat je een goede zithouding hebt. De stoel moet de goede hoogte hebben in verhouding met de tafel, dat zorgt voor optimale comfort. Zelf heb ik gekozen voor stoelen met armleuning, het zit erg lekker, zeker als je de stoelen erbij zet op bijvoorbeeld een verjaardag.

Ik vind het zelf ook luxer staan. Maar zonder armleuningen scheelt bijvoorbeeld weer ruimte en lijkt minder ‘lomp’. Veiligheid is (zeker met kleine kinderen in huis) ook wel een dingetje. Kiepen de stoelen snel om? Zitten er scherpe randen aan waar ze tegenaan kunnen stoten?

Kindvriendelijke materialen voor een eetkamerstoel

Dat is wel een lastige. Welke materialen zijn kindvriendelijk? Witte stoffen eetkamerstoelen durfde ik zelf niet aan met een peuter in huis. Ook al heeft ze haar eigen triptrap kinderstoel, ze klimt ook heus wel eens op ‘onze’ stoelen, en met altijd vieze handjes, bekers ranja en oranje spaghettisaus zag ik dat niet zo zitten. Daarom heb ik gekozen voor leer.

leren eetkamerstoelen

Makkelijk af te nemen met een doekje en het kan tegen een stootje. Het is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en dus eigenlijk in elk interieur toe te passen. Met de kat vond ik het wel spannend, leer en kattennagels zijn niet zo’n succesvolle combinatie. Maar meneer heeft er nog geen seconde naar gekeken en dus ook nog niet op gelegen, nu nog hopen dat het zo blijft.

Tips voor goede eetkamerstoelen.

Bedenk eerst voor jezelf waar je ze voor gaat gebruiken. Om op te eten uiteraard. Maar is dat alles? Schuif je ze vaker bij je zitkamer? Dan moeten ze behalve bij je eettafel ook goed in het interieur van je zitkamer passen. Wil je met of zonder armleuning? Allemaal dezelfde stoelen? Of ga je voor verschillende (kleuren)? Wil je ze bij je huidige eettafel hebben? Meet dan goed de hoogte van je tafel om te kijken of de armleuningen er wel onder passen!

moderne eetkamerstoelen

Heb je huisdieren die op de stoelen gaan liggen? Zoek dan een materiaalsoort waar je de haren makkelijk af kan poetsen. Heb je een hond die graag aan stoelpoten knaagt? Neem iets van staal, en niet van hout. Keuzes gemaakt? Dan kan het zoeken beginnen. Kijk rond in woonwinkels, zoek inspiratie op internet. Zo kom je er gauw achter wat je mooi (en niet mooi) vindt. Vanuit daar kun je gericht gaan kijken wat je wilt. Als je dan eenmaal de beste stoel gevonden heb is handig om een vergelijking op internet te doen. Het zal je verbazen hoeveel prijsverschil er soms nog zit tussen precies dezelfde stoel en een paar verschillende winkels. Zo vind jij de beste eetkamerstoelen voor aan jullie eettafel!

zonnepanelen header
error: Inhoud is beschermd!