hovenier header
Lifestyle

Uit welk whiskyglas drink je whisky of whiskey?

Whisky is een alcoholische drank die in verschillende landen wordt gedronken. Men vindt het heel lekker om whisky te drinken, maar het is natuurlijk ook belangrijk waar je het uitdrinkt. Daarom moet je de juiste glas kiezen. Whisky kun je puur drinken, met ijsklontjes of water. Als je ervoor kiest om er wat water bij te voegen is de smaak wat minder sterk. Whisky is heel sterk, dus je moet er zeker niet te veel van hebben.

algemeen banner bol.com

Wist je dat? Whiskey met een e komt uit Ierland of Amerika en al de andere whisky wordt zonder de e geschreven.

Welke glazen horen bij een whisky?

Als je whisky wilt drinken heb je vaak ook een glas nodig, maar wat is nou het juiste glas? Zelf weet ik ook niet wat het beste glas is, want dat ligt toch wel aan jezelf. Wel weet ik wat de meest populaire glazen zijn en daar gaan we het nu ook over hebben.
De tumblr is een klassiek whiskyglas, deze wordt het meest gebruikt en zie je vaak op tv. Het glas heeft een cilinder vorm en is best wel breed. Ook heeft de bodem een wat dikkere laag, waardoor je er ijsblokjes in kunt stoppen.
whisky glas online
Ook is het tulpglas een populair glas voor de whisky. Deze heeft een vorm van een tulp, vandaar de naam. Hij is breed van boven en wat smaller aan de onderkant. Dit glas heeft vaak een lange voet, wat je vaak ziet bij wijnglazen.
whiskyglas kopen online

Waar kun je een whiskyglas kopen?

Je kunt in diverse winkels en slijterijen whiskyglazen kopen, maar op het internet is het aanbod toch groter, waardoor er ook meer keus is. Daarom kan het handiger zijn om het glas in een webshop te kopen. Meer aanbod betekent meer keus!
DrankTotaal.nl is een bekende aanbieder van whiskyglazen online

hovenier header
error: Inhoud is beschermd!