alarmsysteem header
Energie

Zonne-energie wordt steeds goedkoper

De opmars van zonne-energie is niet meer te stoppen. Zonne-energie is hard op weg om in steeds meer landen fossiele energie in te halen als energiebron. De verschillende ontwikkelingen zoals het klimaat akkoord, de toenemende vraag uit de markt en de technische verbeteringen zorgen ervoor dat de prijzen van zonnepanelen aan het dalen zijn.

Nordvpn banner
drogisterij aanbieding bol

Zonne-energie wordt steeds goedkoper

Zo zal door schaalvergroting de prijs van zonnepanelen verder dalen. De vraag naar zonnepanelen in China is explosief gestegen waardoor in China de productie van zonnepanelen is toegenomen. Maar ook in de Verenigde Staten is het een en ander aan de hand.

Lees dit artikel eens van 2 Maart uit The Washington Post:
“Solar energy is poised for an unforgettable year”.
2016 wordt het jaar voor zonne-energie in de VS, men verwacht dat de sector een enorme groei gaat doormaken. Solarcity is een enorme fabriek aan het bouwen in Buffalo die in 2017 klaar is voor de productie van de allernieuwste zonnepanelen.
Maar ook door de technische verbeteringen van de zonnepanelen zelf zal de vraag naar zonne-energie verder doen toenemen.

Nordvpn banner

Zonne-energie is nu al goedkoper dan fossiele brandstof

In enkele landen zoals Brazilië en Australië, maar ook in enkele staten van de VS en Spanje is de elektriciteit opgewekt met zonne-energie nu al goedkoper dan die opgewekt met fossiele brandstoffen.
Dit zal bijdragen aan een nog sterkere groei en verdere prijsdaling van zonnepanelen.

Het rendement op zonnepanelen is nu al 6,5%

Het rendement wat u op uw investering in zonnepanelen kunt behalen is nu al 6,5%. Vergelijk dat eens met de rente die u krijgt als u het bedrag op een spaarrekening laat staan. Veel mensen stellen de uitgave voor deze investering in zonnepanelen steeds weer uit omdat ze in de veronderstelling zijn dat ze de investering niet terug kunnen winnen. De zogenaamde terugverdientijd.

Maar wat vaak vergeten wordt is dat uw woning meer waard wordt als u zonnepanelen op uw dak plaatst. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat een woning met zonnepanelen ook nog eens sneller verkoopt, mocht u willen verhuizen.
Het allermooiste is natuurlijk dat u uw woonlasten verlaagd als u kiest voor zonnepanelen. Zeker als u straks met pensioen gaat is dat een fijn vooruitzicht.

Investeer ook in Zonne-energie – Plaats zonnepanelen op uw dak!

vloerverwarming header

No Responses

  1. Pingback: Subsidieregeling energiebesparing eigen huis 2017 | Hoe werkt het?
error: Inhoud is beschermd!