vloer isoleren header
Lifestyle

Zwarte zeep! Het middel tegen huidproblemen!

Het ziet er niet uit alsof je er echt schoon van wordt. Maar als je op zoek bent naar een 100% natuurlijk product waarmee je zowel je huid als je haren kunt verzorgen, is dit wat je nodig hebt: zwarte zeep oftewel black soap! Niet voor niets wordt het veel gebruikt door mensen met huidproblemen. Maar wat is het en waarom kan ook jij straks niet meer zonder? Dat lees je hier.

Nordvpn banner

Hoe ziet zwarte zeep eruit?

Waarschijnlijk heb je al een vermoeden, als je de naam leest. Maar toch is zwarte zeep niet zwart. Echte black soap is donkerbruin. Het bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten. Denk hierbij aan Shea Butter, Honing en Moringa olie. Maar ook Neemolie, dit is pure koudgeperste olie die antibacterieel is en antischimmel. 100% natuurlijk dus.

Waar komt zwarte zeep of Black soap vandaan?

Zwarte zeep komt uit Ghana, het wordt ook Black Soap of Alata Samine genoemd. Het wordt handgemaakt op basis van een eeuwenoud recept uit West-Afrika. Het recept verschilt per regio. In sommige regio’s wordt gebruik gemaakt van het as van geroosterde groene bananenschillen en in andere regio’s gebruiken ze as van geroosterde cacao peulen.
Gelukkig hoef je niet naar Afrika om het te bestellen, het is inmiddels erg populair en je kan het gewoon hier bestellen.

Zwarte zeep bij huidproblemen

Iedereen kan zwarte zeep gebruiken, welk huidtype je ook hebt. Omdat het een 100% natuurlijk product is, is het ook heel goed tegen huidproblemen. Heb je bijvoorbeeld last van puistjes of acne? Gebruik zwarte zeep! Maar ook als je last hebt van huidproblemen zoals eczeem, huiduitslag, huidirritaties of zelfs hoofdhuid irritaties is dit een perfect verzorgingsmiddel.

Black soap heeft een diepe reinigende werking, het verwijdert op een milde wijze alle overtollige onzuiverheden op je huid. Maar het werkt ook voedend en huid herstellend. Na het wassen van je huid met deze zeep voelt je huid gladder aan. Er wordt zelfs gezegd dat ook striae en littekens er zachter en lichter van worden.

Hoe gebruik je het?

Als je zwarte zeep gaat gebruiken zul je merken dat het behoorlijk schuimt. Daarom heb je er ook maar een klein beetje voor nodig. Hoe je het gebruikt lees je hieronder, er even van uit gaande dat je je gezicht gaat wassen.

  • Maak eerst je handpalmen nat;
  • Wrijf je natte handen over de zeep zodat het gaat schuimen;
  • Breng het schuim aan op je gezicht en wrijf je huid schoon;
  • Laat de zeep 2 minuten intrekken;
  • Spoel je gezicht schoon met lauwwarm water.

Gebruik je liever een wattenschijfje? Dan kun je in plaats van je natte handen een nat wattenschijfje over de zeep halen.

Zwarte zeep is dus echt een wondermiddel bij huidproblemen. Je huid voelt zachter en gladder en helemaal in combinatie met bijvoorbeeld shea butter om je huid mee in te smeren heb je straks weer een zacht babyhuidje. Nog een bijkomend voordeel: een stuk zwarte zeep zit niet in flesjes en potjes. Het scheelt dus een hoop ruimte in je badkamer en het is beter voor het milieu.

hovenier header
error: Inhoud is beschermd!