vloer isoleren header
Reizen

De aantrekkingskracht van Disneyland Parijs

De betoverende reclames op televisie, zeker rond de kerstperiode. Groots en meeslepend, een sprookjesachtig spektakel met lichteffecten en shows. De spannendste attracties en natuurlijk alle Disney helden. Wie wil er nou niet naar Disneyland Parijs? Met 14,2 miljoen bezoekers is dit park het meest bezochte attractiepark van Europa. Behoorlijk populair dus, kunnen we wel stellen. Het park is een paar kilometer rijden, maar goed bereikbaar. Zowel per auto als met de trein. Vaak zijn tickets voor het pretpark te koop in combinatie met een retourtje met de TGV.

Nordvpn banner

Wat is de aantrekkingskracht van Disneyland Parijs?

Iedereen kent het, of je er nu bent geweest of niet. En iedereen heeft er ook vast wel een mening over. Te duur, te groot, te druk. Of juist geweldig, sfeervol en voor herhaling vatbaar. Ik ken mensen die minstens een keer per jaar naar Disneyland Parijs gaan. En ik ken mensen die absoluut niet de behoefte hebben er ooit een voet binnen de poort te zetten. Zelf ben ik er een keer geweest, in groep 8. Ik mocht mee met een vriendinnetje en haar familie. Eerlijk gezegd weet ik het niet eens meer zo goed. In mijn herinnering was het groot en stonden er veel lange rijen. Het was leuk om alles eens in het echt te zien, dat mooie kasteel en alle Disney figuren. Maar heel erg bij gebleven is het me niet. Toch staat dit wel op mijn lijstje om ooit nog eens met de kinderen naar toe te gaan. Wat dan nog wel jaren gaat duren, want ik denk toch wel dat je er minimaal een jaar of 6 voor moet zijn wil je het echt leuk vinden.

Een dagje Disneyland of meerdere dagen met overnachting?

Heel erg afhankelijk van wat je doel is. Wil je het hele park van begin tot eind zien? Wil je in elke attractie? Dan ga je het echt niet redden in een dag. Je kunt je er echt heel lang vermaken als je het geduld hebt om voor elke attractie in de rij te gaan staan. Al zijn er vandaag de dag vast manieren om de rijen te omzeilen. Een tip die ik tegen kwam is in ieder geval van tevoren de site van Disneyland checken. Hier staat op welke attracties eventueel gesloten zijn in verband met onderhoud. Dat voorkomt in ieder geval teleurstellingen.

Ook geeft men als tip om op tijd te zijn voor de opening en te beginnen met je favoriete attractie. Mocht het dan mislopen, dan heb je die in ieder geval gehad. Een andere manier is op gebruik te maken van de zogenaamde ‘fastpass’. Deze machines staan bij verschillende attracties. Je haalt je entreekaart er door en er komt een kaartje uit met een bepaalde tijd. Om de tijd kun je mee in die attractie, via een speciale ingang, en dus geen rij. Let er wel op dat je de meeste fastpasses maar een keer mag halen, en dus echt op die tijd weer aanwezig moet zijn bij de attractie. Als je Disneyland meerdere dagen wilt bezoeken kun je ervoor kiezen om te blijven overnachten. In de buurt of in het speciale Disney Hotel.

Als je niet perse komt om alle attracties te testen maar om sfeer te proeven en bijvoorbeeld om de parade te zien? Dan is een dag lang genoeg.

Disneyland Parijs figuren

Vanaf welke leeftijd is Disneyland Parijs echt leuk?

Ook dat is natuurlijk lastig te bepalen. Mijn peuter van bijna 3 wordt nog heel blij van de kinderboerderij, vindt de draaimolen eng en vond de Efteling geweldig. Maar ik geloof niet dat ik persoonlijk nu al zo veel geld uit zou geven voor een dagje Disneyland. Zeker niet omdat ze er later zelf niets meer van weet. Zulke tripjes bewaar ik graag tot ze wat groter is (en haar toekomstige broertje of zusje ook). Als je in de attracties wilt moet je toch een bepaalde lengte hebben, en vaak zul je daar minstens wel een jaar of 7 voor moeten zijn.

Heb je er iets aan als je nergens in mag? Natuurlijk wel, er is natuurlijk genoeg te zien. En de kleintjes vinden het vast al heel spannend om alle Disney figuren ‘in het echt’ de hand te schudden (als ze het niet vreselijk eng vinden). Toch zijn er genoeg gezinnen die met baby’s en peuters naar Disneyland Parijs afreizen om dit spektakel te aanschouwen. Dus doe vooral wat je zelf graag wil.

vloerverwarming header
error: Inhoud is beschermd!