hovenier header
Financieel

Advies van de hypotheekadviseur bij een huis kopen

Als je een eerste huis wilt kopen, moet je over veel verschillende aspecten nadenken. Ga je alleen een huis kopen of met een partner, zus of misschien wel met een heel gezin. Als je weet met hoeveel mensen je een huis wilt, dan moet je kijken welk huis voor jou betaalbaar is en past bij jouw financiële situatie.

algemeen banner bol.com

Als je een huis op het oog hebt dan moet je net als veel andere mensen een hypotheek afsluiten bij de bank. Bij de bank kan je geld lenen voor je nieuwe woning en dit betaal je in termijnen weer terug. Het aflossen van de hypotheekschuld is in tegenstelling tot 10 jaar geleden weer helemaal actueel. Er zijn ook verschillende verzekeringen voor je huis waar je rekening mee moet houden. Als je niet weet hoe je dit allemaal moet aanpakken of je wilt een duidelijk advies dan is het handig om een hypotheekadviseur in te huren.

Waarom een hypotheekadviseur?

hypotheekadviseurOm een hypotheek af te sluiten vraagt de hypotheekadviseur om je laatste financiële informatie, zoals de salarisstrook en jaaropgave. Zo kan de hypotheekadviseur je het beste helpen. Eigenlijk zegt de naam het al, de adviseur helpt jou bij het kiezen van de juiste hypotheek.

Als eerste gaat hij je om jouw persoonlijke situatie vragen. Of je alleen woont of samenwoont of getrouwd bent, maar ook of je eigen geld hebt om te investeren in je nieuwe woning.
Daarna berekent de adviseur met hoeveel je maximaal kunt lenen. Je kunt natuurlijk geen villa kopen als je salaris dit niet toelaat. De adviseur geeft je een onafhankelijk advies en houdt rekening met je persoonlijke situatie. Vervolgens maakt hij een passende offerte en is het aan jou of jullie om deze te ondertekenen.
Uiteindelijk zal je de definitieve hypotheekakte en de koop overeenkomst tekenen bij een notaris, anders is het niet rechtsgeldig.

Het is dus verstandig om een hypotheekadviseur in te schakelen, want hij/zij is bekend met alle kleine regeltjes die jij misschien over het hoofd zou zien.
Ook is het een fijne gedachte dat je een onafhankelijk hypotheekadvies hebt gekregen en dat je met plezier een huis kunt kopen.

zonnepanelen header
error: Inhoud is beschermd!