hovenier header
Wonen

Wat komt er kijken bij het kopen van een eerste huis?

Wij als Nederlanders verhuizen in ons leven gemiddeld 7 keer. Wanneer je kijkt naar de leeftijdsverdeling dan kan je concluderen dat jongeren vaker verhuizen dan oudere mensen. Wat ook opvalt is dat starters steeds later een huis kopen. De leeftijd van de meerderheid van alle starters ligt tussen de 20 en 35 jaar. Bij het kopen van een eerste huis komt veel kijken.
Naast dat het natuurlijk erg leuk is om in je nieuwe paleisje te trekken, moet je ook veel regelen. Op juridisch en financieel vlak, maar misschien ben je ook van plan om te gaan verbouwen. Wat komt er allemaal kijken bij het kopen van een nieuwe woning.

drogisterij aanbieding bol

Hypothecaire lening afsluiten

De kans is groot dat je een eerste huis niet in één keer kan betalen. Daarom is het mogelijk om een hypothecaire lening af te sluiten. De hoogte van de maximale hypotheek is afhankelijk van verschillende factoren.

De belangrijkste factor is je inkomen. Hoe hoger je inkomen, hoe hoger je maximale hypotheek zal bedragen. Naast de hoogte van je inkomen wordt er ook gekeken naar de inkomensbron. Is dit een uitkering of een loondienstverband? Ook verplichtingen wegen zwaar mee bij het berekenen van de maximale hypotheek. Onder verplichtingen vallen onder andere alimentatie, erfpacht en schulden.

Je tuin naar smaak inrichten

Als je een tuin hebt wil je deze wellicht naar jouw wens inrichten. Wanneer je de hele tuin wilt aanpassen en hier zelf geen ervaring mee hebt kan het een tijdrovende klus zijn. Want je wilt natuurlijk dat je tuin zo lang mogelijk mooi blijft.
Daarom is het belangrijk om geschikte materialen te gebruiken.

Tegenwoordig is er zoveel mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wil je gras, tegels, een veranda, een tuinhuisje, veel bloemen of misschien wel bomen?
Als je zelf niet weet hoe je de tuin het beste aan kan pakken kan je je laten adviseren door een hovenier. Een hovenier kan precies zeggen wat wel en niet kan en bespreekt alle mogelijkheden met je door.
Naast het ontwerpen van de tuin, kan deze specialist de tuin ook voor je aanleggen. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Verbouwen en de inrichting aanpassen

Wanneer je een huis koopt is de kans groot dat de woning van binnen niet helemaal naar jouw smaak is. Om er voor te zorgen dat je je echt thuis gaat voelen kan je gaan verbouwen en de inrichting aanpassen.
Deze aanpassingen kunnen groot zijn, zoals het herverdelen van ruimtes. Maar kleine aanpassingen kunnen ook al wonderen doen. Echter een verbouwing kan erg duur zijn omdat je altijd te maken krijgt met onverwachte kosten. Hier moet je rekening mee houden bij het afsluiten van je hypotheek.

Als de verbouwing niet direct nodig is en je hier het budget niet voor hebt, kan je dit ook uitstellen tot je genoeg gespaard hebt voor een verbouwing. Tot die tijd kan je bij het kopen van je eerste huis geld besparen door eerst de woning naar wens maken met behulp van een sfeervolle inrichting. Zo kunnen je eigen meubels en decoratie al wonderen verrichten!

Nordvpn banner
error: Inhoud is beschermd!