alarmsysteem header
Nieuws

Bedrijfsafval scheiden bij de bron? 5 tips!

Op een duurzame manier ondernemen hoort bij een modern bedrijf. Het is dus van belang om goed te kijken naar hoe je met bedrijfsafval omspringt. De werkomgeving moet zo min mogelijk verspilling met zich meebrengen. Door goed te scheiden en te recyclen is er veel mogelijk. Vooral wanneer je deze volgende 5 tips volgt om bedrijfsafval te scheiden. Op die manier kan je gemakkelijk veel meer bereiken met het recyclen.

algemeen banner bol.com

Bedrijfsafval scheiden bij de bron? 5 tips!

 • 1. Let goed op met restafval

  Het is goed om te weten dat de meeste mensen geen idee hebben wat er in welke bak moet als het om afval gaat. Er komt daardoor van alles bij restafval terecht wat daar niet hoort. Dit zijn ook recyclebare materialen. Dit is goed te verhelpen. Bijvoorbeeld door voorlichting van een specialist zoals Milieu Service Nederland. Dit maakt het gemakkelijker voor alle betrokkenen. Er zijn veel lessen te leren.

 • 2. Geen resten bij het restafval

  Hoewel de naam restafval je misschien doet denken dat er ook voedselresten bij kunnen, zit dit toch even anders. Je doet hier namelijk geen gft bij. Dit hoeft niet te worden verbrand.

  Gft is namelijk goed geschikt voor compost en voor biogassen. Daarom moet je dit op een goede manier scheiden voor maximaal voordeel. Er is vaak meer uit te halen dan je denkt. Juist ook als het gaat om het vinden van goede grondstoffen in afvalstromen.

 • 3. Nog beter scheiden

  Recyclen kan nog veel beter dan het al gedaan wordt. Het is belangrijk om heel precies te definiëren welke afvalstromen er zijn. Door alles optimaal te scheiden ontstaan schone afvalstromen. Die helpen om het recyclen verder te perfectioneren.

  Zie het gft-voorbeeld hiervoor nog een keer. Dit geldt voor heel veel verschillende soorten stromen. Zorg ook dat je hier zelf meer over leert als ondernemer. Dit kan je dan overbrengen.

 • 4. Geen bekers bij papier of restafval

  Koffiebekers spelen een belangrijke rol op bedrijven. Er worden er jaarlijks miljarden weggegooid. Het overgrote deel daarvan gaat wel verkeerd. Want het is zowel geen papier als restafval.

  Dit komt door de geplastificeerde binnenkant. Daarom is een aparte inzameling van deze bekers van grote waarde. Daarmee is namelijk te zorgen dat een nieuwe grondstof te produceren is van de resten die overblijven.

 • 5. Veel aandacht voor PMD

  PMD staat voor plastic, metaal- en drankverpakkingen. Het is opvallend dat dit door particulieren al goed gescheiden wordt. In bedrijven is dat namelijk wel anders. Daarom is het dus ook meer dan de moeite waard om hier aandacht aan te besteden als ondernemer.

  Wie PMD apart afvoert, kan daarmee dan ook snijden in de kosten. Apart afvoeren is namelijk voordeliger. Ook zorg je dat de dure afvoer van restafval voordeliger wordt. Daarnaast is PMD gewoon te recyclen.

Lees ook: Kantoor verduurzamen: maatregelen voor een beter energielabel!

algemeen banner bol.com
error: Inhoud is beschermd!