woning isoleren header
Energie

Kantoor verduurzamen: maatregelen voor een beter energielabel!

Duurzaamheid is een topic dat in Nederland steeds populairder is. Hier is ook alle reden toe, want met duurzaamheid wordt de impact van de mensheid op de aarde zoveel mogelijk beperkt. Daarom is het ook zeker geen wonder dat er een energielabel voor kantoren in het leven is geroepen. Met een energielabel laat je zien hoe efficiënt je bedrijf is qua energiegebruik. Wil jij graag een beter energielabel krijgen en duurzamer worden als onderneming? Dan is het zaak om deze blog goed door te nemen. Je vindt hier een lijst van allerlei maatregelen voor een beter energielabel die je kunt nemen.

algemeen banner bol.com

4 Maatregelen voor een beter energielabel

 1. Zelf energie opwekken

  In de eerste plaats is het slim om een eigen manier te ontwikkelen voor het opwekken van energie. Doordat jij je eigen energie opwekt, gebruik je namelijk minder energie dat niet onder duurzame energie valt.

  Hier heb je meerdere manieren voor. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand. Als bijkomend voordeel betaal je ook minder aan je energieleveranciers. Daardoor sla je als bedrijf dus twee vliegen in één klap.

 2. Onderzoek je energiegebruik

  Ten tweede is het een goede maatregel om goed onderzoek te doen naar het energieverbruik van je bedrijf. Door dit te doen, krijg je een goede inzage in waar je energie allemaal aan verbruikt wordt. Daardoor ontdek je op welke facetten je minder energie kunt gebruiken.

  Denk bijvoorbeeld aan het uitdoen van lampen die ‘s nachts in het bedrijfspand nog aan staan tegen inbraak of juist de verwarming een graadje lager zetten. Daarnaast kan een energiemonitoringssysteem je goed helpen om een goed overzicht te krijgen van je energieverbruik. Advies nodig van een energieprestatieadviseur? Schakel dan een gecertificeerd energielabel bedrijf in.

 3. Verminder onnodige energie uitgaven!

  Ook kan je als maatregel voor een beter energielabel ervoor kiezen om onnodige energie uitgaven te verminderen. Hier is het in deze blog al deels overgegaan, maar er zijn zoveel manieren om dit te bewerkstelligen.

  Denk dan bijvoorbeeld aan minder snel de airco gebruiken tijdens de zomerse warme dagen. Kies in plaats hiervan erom om simpelweg alle ramen open te zetten. Deze energie uitgaven kan je ook verminderen door naar andere oplossingen te zoeken zoals een warmtepomp of zonwering voor de ramen. Zo zijn er dus meer dan genoeg opties.

 4. Kies voor betere isolatie

  Tot slot is het slim om voor betere isolatie te kiezen als je een beter energielabel voor je bedrijfspand wilt hebben. Betere isolatie krijg je door bijvoorbeeld voor dubbelglas te kiezen bij je ramen of juist de vloer te laten isoleren.

  Er zijn dus meerdere wegen die naar Rome leiden. Denk daarom goed na over welke opties er allemaal zijn om je isolatie te verbeteren zodat je zeker weet dat dit aspect van je pand eindelijk goed in orde is.

Lees ook: Groener wonen door naast zonnepanelen nog meer te besparen

vloer laten leggen header
error: Inhoud is beschermd!