vloer isoleren header
Wonen

De beste anti-aanbak koekenpan!

De koekenpan, je gebruikt hem waarschijnlijk dagelijks. Even een eitje bakken tussen de middag, of een stukje vlees voor bij het avondeten. Toch is een koekenpan vaak een bron van irritatie, omdat hij aanbakt bijvoorbeeld. Zeker bij het bakken van pannenkoeken, een omelet of aardappelen kan dat nog best een uitdaging zijn. Wat is nou de beste anti-aanbak koekenpan van 2020? Ik heb het voor je uitgezocht!

drogisterij aanbieding bol

De meest gebruikte koekenpan was die met teflon

Sinds 2015 mogen koekenpannen die van Teflon gemaakt zijn niet meer verkocht worden. Dit was tot die tijd de meest gebruikte koekenpan in de meeste huishoudens. Bijna iedereen had wel een anti-aanbak koekenpan of braadpan die gemaakt was van Teflon in de kast staan. En misschien staat hij er bij sommige mensen nog steeds wel. Teflon blijkt de giftige stof PFOA te bevatten. Hier is zelfs een film over gemaakt: Dark Waters. Er wordt beweerd dat in het bloed van 99% van de mensen de stof PFOA te vinden is dankzij deze Teflon.

Tips bij het kiezen van de beste anti-aanbak koekenpan

Er zijn een aantal punten om op te letten als je op zoek gaat naar een nieuwe koekenpan. Belangrijk bij het kiezen van een nieuwe koekenpan is de grootte. Voor hoeveel mensen kook je? Een gemiddelde koekenpan heeft een diameter van 24-28 centimeter. Maar er zijn ook grotere en kleinere pannen te koop. Kook je vaak voor het hele gezin? Of eet je meestal alleen?

Je kunt er ook voor kiezen om een koekenpannenset te kopen, met twee of drie pannen in verschillende maten. Ook is het goed om op te letten of de pan geschikt is voor de warmtebron waarop je kookt. Sommige pannen zijn wel geschikt voor een elektrische kookplaat of inductie, maar niet voor gas, of andersom. En er zijn koekenpannen die ook in de oven kunnen, wat erg handig kan zijn. Het zelfde geldt voor de vaatwasser. Dan zijn er ook nog koekenpannen met een passende deksel, vaak hapjespan genoemd. Ook een goede anti-aanbaklaag is van belang bij het kiezen van de beste anti-aanbak koekenpan.
anti-aanbaklaag zonder teflon

De top 5 met beste anti-aanbak koekenpannen

Er zijn heel veel verschillende koekenpannen te koop, van heel veel verschillende merken. Het meest verkochte en bekende merk is voor veel mensen Tefal, maar deze komt verrassend genoeg niet als beste uit de bus. Welke zijn anti-aanbak koekenpannen dan wel? Ik heb 5 bekende en minder bekende merken voor je op een rijtje gezet!

 1. Le Creuset Les Forgées Ø28 cm

  Le Creuset Les Forgées 28cmDeze koekenpan is geschikt voor alle warmtebronnen en gemaakt van aluminium waardoor hij niet te zwaar is. De fabriek geeft levenslange garantie op deze pan. Deze pan wordt geroemd om het feit dat er niets aanbakt dankzij de PFOA-vrije anti-aanbaklaag. Ook pannenkoeken plakken niet aan de pan. De handgreep wordt niet heet en de pan is gemakkelijk schoon te maken want hij kan in de vaatwasser. Met 5 sterren bij de online winkels en goede reviews is dit de beste anti-aanbak koekenpan. De prijs? Voor €99 staat hij bij jou thuis.

 2. Greenpan Cambridge Koekenpan Ø24 cm

  greenpan beste anti-aanbak koekenpanDeze pan is net als zijn voorganger geschikt voor alle warmtbronnen, inclusief inductie. Maar hij kan ook nog eens in de oven tot 180 graden Celsius. De pan is gemakkelijk te reinigen, niet te zwaar en bakt zeker niet aan dankzij de Thermolon™ Infinity keramische anti-aanbaklaag. Deze laag is zo sterk dat hij bestand is tegen metalen spatels! Met 4,7 sterren zeker een van de beste anti-aanbak koekenpannen. Want ook de prijs is vriendelijk, kijk zelf maar. Daarnaast worden de koekenpannen van Greenpan niet alleen door ons geprezen.

 3. Scanpan Impact koekenpan 20cm

  scanpan koekenpan met anti-aanbaklaagOok deze pan is geschikt voor in de oven tot 260 graden Celsius. Bakken kan op alle warmtebronnen. Dankzij een titaniumlaag die aan de binnenzijde zit is de antiaanbaklaag beschermd in de poriën van het titanium en aluminium. Hierdoor is deze koekenpan zelfs bestand tegen bewerking met metalen keukengereedschap. De Scanpan CTX anti-aanbak koekenpan is daarmee een zeer kwalitatieve en duurzame pan die jarenlang meegaat. Het geklonken handvat zorgt ervoor dat er geen vuil tussen kan komen en is vaatwasbestendig. De prijs is ongeveer €100.

 4. Demeyere Alu Pro Dura Glide koekenpan, 24 & 28 cm

  Demeyere Alu Pro Dura Glide koekenpanOp gas, elektrisch, halogeen, inductie en keramische kookplaten doet deze pan zijn werk. Voor deze pan is ook een passende deksel te krijgen. Het is een degelijke pan die niet te licht maar ook zeker niet te zwaar is. 4,7 sterren uit 27 reviews bij de online winkels.

 5. Tefal Expertise Koekenpan Ø28 cm

  tefal expertise anti-aanbak koekenpanDeze pan is geschikt voor elektrisch, gas, halogeen, inductie en keramisch. Ook kan hij in de oven tot 175 graden Celsius. De warmte indicator in het midden vertelt door middel van een rode stip wanneer de ideale temperatuur van de pan bereikt is. Ook is deze pan erg populair omdat bakken zonder vet mogelijk is zonder aan te bakken.

Als je op zoek gaat naar een nieuwe koekenpan ben je nu een beetje op weg geholpen. De beste anti-aanbak koekenpan is er eentje die nooit aanbakt en lang mee gaat en bovendien lekker in de hand ligt. Hij moet niet te zwaar zijn en het is fijn als hij gemakkelijk schoon te maken is. Maar als je de beste pan uiteindelijk gevonden hebt ga je er waarschijnlijk veel bakplezier aan beleven.

Lees ook: Zo kan je kookluchtjes verwijderen uit huis!

vloer laten leggen header
error: Inhoud is beschermd!