zonnepanelen header
Werk

De zakelijke opties wat betreft elektronica!

Als ondernemer heb je de mogelijkheid om bepaalde elektronica en voorzieningen voor deze elektronica te zien als bedrijfskosten. De bedrijfskosten kunnen van de winst van de onderneming worden afgetrokken en de betaalde BTW kan eveneens worden verrekend met zelf afgedragen BTW. Het is dan ook goed om je als ondernemer te verdiepen in welke kosten wel en welke kosten voor elektronica hier niet onder vallen!

algemeen banner bol.com

Televisie en internet

De aanschaf van een televisie valt in veel gevallen niet onder de post bedrijfskosten. Dit is natuurlijk wel het geval als er een televisie wordt aangeschaft voor bijvoorbeeld de wachtruimte van een tandartspraktijk. Een televisie die in de privé woonomgeving wordt geplaatst, valt hier helaas niet onder. Wat het televisieabonnement betreft bevinden ondernemers zich een beetje in een grijs gebied.

In de essentie kunnen kosten voor het televisieabonnement niet worden opgevoerd als bedrijfskosten. Dit is echter wel het geval als het televisieabonnement onderdeel is van een alles in 1 pakket met daarin ook een internetverbinding. De kosten van de internetverbinding vallen wel onder de bedrijfskosten. Omdat het in dit geval gaat om een alles in 1 pakket en de televisie kosten en de internetkosten hand in hand gaan, kan je in dit geval de kosten wel rekenen als bedrijfskosten.

Telefonie

Wanneer je als ondernemer een telefoon aanschaft kun je deze bijna altijd rekenen als bedrijfskosten. De telefoon wordt namelijk gebruikt om zakelijk contact te kunnen onderhouden. Ditzelfde geldt dan ook voor het zakelijk telefoon abonnement. Het abonnement wordt gebruikt om het toestel op een zakelijke manier te kunnen gebruiken en worden dus gezien als bedrijfskosten! Ditzelfde geldt overigens voor het gebruik van en de aanschaf van een vaste telefoon.

Overige elektronica

Naast de genoemde elektronica zijn er nog tal van elektronica die je als ondernemer mee kan nemen in de berekening van de bedrijfskosten en de af te dragen BTW. Enkele duidelijke voorbeelden hiervan zijn de aanschaf van een laptop, het afsluiten van een internetabonnement in de vorm van een dongel om de laptop buitenshuis te kunnen gebruiken en bijvoorbeeld een headset om te kunnen communiceren met klanten en partners!

drogisterij aanbieding bol
error: Inhoud is beschermd!