hovenier header
Financieel

5 Dingen waar mensen onnodig veel geld aan kwijt zijn!

Er zijn heel wat dingen waar we onnodig veel geld aan kwijt zijn. Soms omdat we niet goed opletten, of omdat we de verkeerde keuzes maken. In dit artikel bespreek ik 5 van die zaken. Hopelijk houd je straks zo meer geld over voor de dingen die je écht belangrijk vindt!

algemeen banner bol.com

5 Dingen waar mensen onnodig veel geld aan kwijt zijn

 1. Je telefoonabonnement

  Je telefoonabonnement is een van die dingen waar je onnodig veel geld aan kwijt bent. Veel mensen blijven maar bij hun huidige aanbieder, omdat ze denken dat het erg lastig is om over te stappen.

  Niets is echter minder waar. Er zijn tal van websites die je kunnen helpen bij het vergelijken van abonnementen en je kunt gemakkelijk online overstappen. Op deze manier bespaar je al snel enkele tientjes per maand.

 2. Koffie en thee

  Jouw dagelijkse koffie- of theeroutine is ook een uitgave waar je onnodig veel geld kwijt bent. Door elke dag naar dezelfde koffiezaak te gaan, ben je al snel enkele euro’s per week kwijt. Als je dat bedrag omrekent op jaarbasis dan loopt het bedrag als snel op naar meer dan 100 euro.

  Een simpele oplossing is dus om af en toe thuis te gaan zitten met een kopje koffie of thee. Je bespaart er niet alleen geld mee, maar je hebt ook even de tijd voor jezelf.

 3. Uit eten gaan

  Als je graag uit eten gaat, is het ook goed om af en toe thuis te koken. Dit bespaart niet alleen geld, maar je weet ook zeker dat je gezond eet. Er zijn tal van gerechten die je makkelijk en snel kunt maken, dus er is geen excuus om elke dag uit eten te gaan.

 4. Verzorgingsproducten

  Ook de verzorgingsproducten zijn een uitgave waar je onnodig veel geld aan kwijt kunt zijn. De meeste mensen blijven maar bij dezelfde merken, omdat ze denken dat dit de beste kwaliteit biedt. Er zijn echter ook veel goede alternatieven te vinden die net zo goed werken, maar minder geld kosten.

 5. Nieuwe telefoons

  Tot slot zijn veel mensen ook onnodig veel geld kwijt omdat ze steeds maar weer de nieuwste telefoon moeten hebben. Dit is eigenlijk helemaal niet nodig, want de meeste telefoons die nu op de markt zijn, zijn al goed genoeg.

  Er is dus geen reden om elk jaar weer meer dan duizend euro uit te geven aan een nieuwe telefoon. Een iphone repareren is bijvoorbeeld een veel slimmere keuze in financieel opzicht.

Ik hoop dat je na het lezen van deze blogpost wat meer inzicht hebt gekregen in de dingen waar je onnodig veel geld aan kwijt bent. Als je deze tips toepast, zal je al snel merken dat je meer geld overhoudt voor de dingen die je echt belangrijk vindt. Wil je nog meer op de uitgaven besparen? Lees dan de tips over het beste moment om over te stappen van energie leverancier!

algemeen banner bol.com
error: Inhoud is beschermd!