vloer isoleren header
Energie

Energieleveranciers vergelijken voor het beste rendement

Energieleveranciers vergelijken helpt je om geld te besparen op energie of kan je zelfs geld opleveren.
Wanneer je zonnepanelen op het dak hebt, heb je andere prioriteiten bij het vergelijken van energieleveranciers dan iemand zonder zonnepanelen. De meeste energie lever je namelijk zelf: je bent je eigen energieleverancier. Het kan echter zijn dat je meer energie opwekt dan je gebruikt, of juist nog een beetje extra energie nodig hebt. Daarom is het bij het vergelijken belangrijk om te letten op saldering en teruglever tarieven.

algemeen banner bol.com
algemeen banner bol.com

Energie vergelijken onafhankelijk

Gebruik je meer stroom dan je met de zonnepanelen op kunt wekken? Bepaal de hoeveelheid energie die je nodig denkt te hebben door de hoeveelheid energie die je op kunt wekken in mindering te brengen op je energieverbruik van het afgelopen jaar. Gebruik een onafhankelijke energievergelijker om te bepalen welke energieleverancier voor jou het voordeligst is.

Energieleveranciers vergelijken 2018

Gebruik je juist minder stroom dan je opwekt? Dan heb je recht op een terugleververgoeding. Het loont zeker om de verschillende energieleveranciers hierop te vergelijken, want de tarieven hiervoor lopen sterk uiteen. Voor het vergelijken van de verschillende energieleveranciers kun je terecht op verschillende websites en de tarieven van gas, water, licht vergelijken. Focus je bij het vergelijken met name op de leveranciers met de laagste prijs voor vastrecht en de laagste prijs voor gas. Vul bij je jaarverbruik stroom 1 kwh in en vergelijk eenvoudig de verschillende energieleveranciers.

Beste groene energieleverancier

Natuurlijk is niet alleen de prijs belangrijk, je wilt ook duurzaam energie opwekken. Daarom vergelijkt de energievergelijker de energieleveranciers niet alleen op prijs, maar ook op duurzaamheid. De beste groene energieleveranciers wekken hun stroom op door middel van windmolens of zonnepanelen. Onder bepaalde voorwaarden mogen ook energieleveranciers die energie opwekken uit waterkracht of biomassa zich groen noemen. Volgens de Consumentenbond zijn de beste groene energieleveranciers van 2018 ‘om’, Pure Energie en Qurrent. Bekijk op de energievergelijker of deze leveranciers ook voor jou de voordeligste groene keuze zijn.

Beste energieleverancier zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen hebt, is het bij energieleveranciers vergelijken belangrijk om eerst je verbruik te bepalen. Zo kom je erachter of je juist meer energie nodig hebt en dit verrekend moet worden met de energie die je opwekt (salderen) of dat je energie overhoudt en recht hebt op een teruglever vergoeding. Met die kennis op zak kan je eenvoudig de beste energieleverancier voor jouw persoonlijke situatie bepalen. Of je nu wel of geen zonnepanelen hebt: energieleveranciers vergelijken loont altijd.

alarmsysteem header
error: Inhoud is beschermd!