zonnepanelen header
Energie

VPRO Tegenlicht: De doorbraak van duurzame energie

Duurzame energie is goedkoper aan het worden dan energie opgewekt uit fossiele brandstoffen. De keuze om te investeren in duurzame energie wordt dus steeds meer een economische keuze in plaats van “omdat het goed is voor het milieu”.
De verschuiving van fossiele brandstof naar duurzame energie zal hierdoor nog meer in een stroomversnelling komen.

drogisterij aanbieding bol
algemeen banner bol.com

De prijzen van zonnepanelen zullen nog verder dalen

De komende jaren zal de prijs van zonne-energie nog verder dalen en steeds meer landen zullen het omslagpunt bereiken waarbij duurzame energie goedkoper is dan energie uit fossiele brandstof.
Op dit moment is het al zover in Brazilië, Australië, Chili en delen van de Verenigde Staten.

Eén van de belangrijkste oorzaken voor de scherpe prijsdalingen van zonne-energie is China. En dit keer komt het niet doordat de productie van de zonnepanelen daar zo goedkoop is. De echte reden is de enorme vraag naar zonnepanelen uit China zelf, waardoor de prijzen van zonnepanelen zo dalen dat de elektriciteit opgewekt door zonnepanelen goedkoper is dan de elektriciteit opgewekt met fossiele brandstof, zoals kolen en gas.

Onlangs heeft de VPRO in het programma Tegenlicht een documentaire uitgezonden “De doorbraak van Duurzame Energie”. Mocht u deze uitzending gemist hebben dan kunt u hier en promo bekijken.


Bekijk de uitzending hier welke op 13 maart is uitgezonden op Nederland 3.

– Advertentie –
Advertentie zonnepanelen

zonnepanelen header
error: Inhoud is beschermd!