zonnepanelen header
Nieuws

Gaat de grote vuurwerkshow in Rotterdam voor 2020 nog wel door in Corona tijd?

Corona gooit op veel vlakken roet in het eten. Bruiloften worden afgezegd en begrafenissen worden in hele kleine kring gehouden. We kunnen niet gezellig met onze vrienden uit eten of naar de kroeg. En aan grote feesten of festivals hoeven we al helemaal niet te denken. De kans zit er dan ook in dat we hele bijzondere feestdagen zullen krijgen dit jaar. Kerst vieren met je eigen gezin, bijvoorbeeld. En hoe zou het gaan met oud en nieuw? Gaat de vuurwerkshow in Rotterdam nog door, of moeten we 2020 zonder vuurwerk het jaar uit ‘knallen’?

algemeen banner bol.com

Vuurwerkverbod in Rotterdam voor 2020

Dat oudejaarsavond dit jaar anders gaat zijn dan anders is al een tijdje bekend. De Rotterdamse gemeenteraad gaf in april van dit jaar al aan akkoord te gaan met een algeheel vuurwerkverbod. Tijdens de jaarwisseling mag er nergens in de stad meer consumentenvuurwerk worden afgestoken.

Ieder jaar komen er weer meer meldingen van overlast door vuurwerk. Steeds meer mensen raken gewond en de schade kost miljoenen euro’s. ‘Gelukkig’ geldt het verbod op vuurwerk alleen voor consument. Toch wil de gemeente ons niet helemaal het kleuren spectakel van vuurwerk ontzeggen. Het plan is dan ook om op verschillende plaatsen een vuurwerkshow te houden in de stad, zodat iedereen kan genieten van Vuurwerk Rotterdam.

Vuurwerk kopen in Rotterdam

Heel veel mensen zijn niet blij met de beslissing om vuurwerk voor consumenten te verbieden. Maar een vuurwerkshow heeft ook zijn voordelen. Het is een hele mooie manier om het jaar mee af te sluiten. Zo hoef je bijvoorbeeld niet zelf op te letten of alles wel veilig is, er gebeuren geen ongelukken en je kunt rustig samen proosten op het nieuwe jaar. Ondertussen geniet je toch van een prachtige vuurwerkshow, zonder alle risico’s van dien.

Maar wil je toch vuurwerk afsteken dit jaar dan kan je gewoon vuurwerk kopen in Rotterdam dat zal dit jaar geen enkel probleem zijn. Je mag het alleen niet in de stad Rotterdam afsteken. Er zijn veel prachtige pakketten te koop, die de meest mooie vuurwerkshow zullen opleveren.

Corona en Vuurwerkshow in Rotterdam 2020

Genieten van het prachtige vuurwerk zou dus geen probleem moeten zijn, als het aan de gemeente ligt. Maar toen het verbod op consumentenvuurwerk werd toegezegd wisten we nog niet hoelang de Corona-crisis zou duren. We zaten nog aan het begin van de lockdown en hoopten dat het virus na de zomer wel overgewaaid zou zijn.

Inmiddels gaat we behoorlijk richting het eind van het jaar en loopt het aantal besmettingen weer hard op. Zeker in de grote steden groeit het aantal Corona patiënten weer hard. Daarom is op dit moment de grote vraag: gaan de vuurwerkshows nog wel door? De gemeente geeft aan dat we op deze vraag half oktober antwoord krijgen.

Wel of geen vuurwerkshow? Binnenkort zullen we het weten. Maar dat het dit jaar een oud & nieuw wordt om nooit meer te vergeten staat vast. Hopelijk kunnen we wel genieten van een spectaculaire vuurwerkshow. Een jaarwisseling zonder groot feest wordt voor de meeste mensen al wennen. Maar wat is nou een jaarwisseling zonder vuurwerk? Dat zou echt een raar begin van het jaar zijn.

woning isoleren header
error: Inhoud is beschermd!