woning isoleren header
Lifestyle

Zeven ‘dingen’ die je nodig hebt om een lockdown door te komen!

Dat we tot eind mei nog ‘vast’ zitten in onze huizen is iets wat we bijna zeker weten. We staan er heel verschillend in. De een vindt het heerlijk, lekker met het hele gezin bij elkaar, quality time. De ander wordt gillend gek van het feit dat je nergens naartoe kan. We weten ook nog niet hoe lang het uiteindelijk gaat duren. Wordt het juni? Juli? De hele zomer? Dat maakt het er niet gemakkelijker op. Tijd dus voor wat tips bij social distancing, want hoe houd je het vol, zo’n lockdown?

algemeen banner bol.com

Zeven ‘dingen’ die je nodig hebt bij een lockdown

 1. Vitamientjes

  De reden dat we binnen blijven is dat we niet ziek willen worden. We willen er met zijn allen voor zorgen dat we de Corona zo snel mogelijk de das om doen. Dan is het belangrijk dat je weerstand op pijl is. Blijf dus gezond eten, hoe groot de verleiding ook is om te gaan snaaien. Pers een lekker sinaasappelsapje bij het ontbijt, eet twee stuks fruit op een dag en kook met verse groentes.

 2. Beweging

  Van dat op de bank hangen wordt je ook echt niet beter. Dus blijf in beweging! Ga je normaal gesproken vaak naar de sportschool? Dan baal je waarschijnlijk dat deze dicht is. Veel sportscholen bieden alternatieve manieren aan om in beweging te blijven, groepslessen via een online netwerk bijvoorbeeld. Er is zelfs een sportschool die zijn spinningfietsen uitleent zodat je thuis je spinning klasje kunt volgen.

  Is jouw sportschool niet zo innovatief? Wees dan zelf creatief. Op youtube zijn genoeg filmpjes te vinden om thuis te kunnen sporten, een les yoga, of oefeningen met gewichten. Heb je geen gewichten in huis? Een waterflesje gevuld met zand doet prima dienst als dumble.

 3. Positieve gedachten

  Hoe lastig het soms ook is, kinderen die huiswerk moeten maken, dat je zelf ondertussen je werk thuis met doen. Dat je gillend gek wordt van het feit dat je constant op elkaars lip zit. De kinderen tegen de muren op lopen en je niet meer weet waar je het zoeken moet.

  Probeer het positieve ervan in te zien. We doen het samen, zoals alle media het deelt. En dat is ook zo. Iedereen zit in hetzelfde schuitje. Hoe beter we ons aan de regels houden hoe eerder alles hopelijk weer normaal is. Zie de tijd thuis als een bijzondere periode. Hoe vaak maak je dit nou mee in een mensenleven? En hoe vaak zeg je normaal gesproken dat je wilde dat je meer tijd had? Die tijd heb je nu, gebruik hem dan ook.

 4. Nieuw speelgoed

  Tja, de kinderen zullen toch vermaakt moeten worden. Ik zag op Instagram veel trampolines voorbij komen “Corona made me do it” stond eronder. Begrijpelijk. Ik heb ook nieuw speelgoed aangeschaft, volgende week komt hier een zand/watertafel binnen waar de peuter hopelijk weer een poosje zoet mee is.

  Ook de nieuwe nestschommel moet nog even opgehangen worden. Knutselspullen zijn ook niet aan te slepen, en de online warenhuizen doen goede zaken. We moeten toch ergens onze nieuwe spullen vandaan halen?

 5. Gezelligheid

  Met zijn allen een verjaardag vieren is uit den boze. Gelukkig zijn er genoeg creatieve oplossingen om elkaar toch te zien. Via beeldbellen ‘samen’ een borrel drinken bijvoorbeeld. Mijn achterneefje werd vorige week 5. Zijn moeder zette een versierde tafel voor hun huis waar familie en vrienden op gepaste afstand langs kwamen rijden. Ze zetten een cadeautje neer, of zongen een liedje en het jochie had een geweldige dag. Deze verjaardag tijdens de ‘lockdown’ zal hij nooit meer vergeten.

 6. Ritme

  Probeer een dagritme aan te houden om alles zo ‘gewoon’ mogelijk te laten zijn. Op een normale tijd uit bed, in ieder geval op de door de weekse dagen. Op gezette tijden eten. Ook voor de kinderen is het belangrijk om te weten waar ze aan toe zijn.

  Maak een schema met een dagindeling. Wanneer wordt er huiswerk gemaakt, wanneer gaan we spelen, eten, tv kijken, een spelletje doen. Noem maar op. Zo weten ze wat ze kunnen verwachten en heb je iets om op terug te vallen.

 7. Tijd voor jezelf

  Verdeel de kinderen met je partner zodat je ook af en toe een momentje voor jezelf hebt. Ga lekker in bad, neem een maskertje of ga een stuk fietsen. Juist veel tijd over omdat je bijvoorbeeld niet kunt werken? Gebruik die tijd. Altijd al Spaans willen leren? Ga ervoor en doe een online cursus.

Zo zie je maar, in Corona tijd zijn het niet specifiek ‘spullen’ die we nodig hebben. Het is een bepaalde mindset die je deze periode door zal moeten helpen. En niet alleen jezelf, maar ook anderen. Het is normaal dat je het soms even niet meer ziet zitten door de ‘lockdown’. Bel een vriendin, blaas stoom af, ga een rondje hardlopen en zet het van je af. Het is wat het is en we doen er even niets aan. Uiteindelijk komt het goed.

algemeen banner bol.com
error: Inhoud is beschermd!