vloer isoleren header
Lifestyle

Het gemak van een thuisbezorgd dienst voor je avondeten!

Je kent het wel, drukke dag op het werk, terug in de file. Als je dan eindelijk thuis bent trek je de koelkast open en heb je geen idee wat je nu weer moet koken. Of de kinderen zijn heel vervelend na een lange dag op de opvang. Het laatste waar je dan zin in hebt is oorlog te voeren aan tafel omdat ze geen zin hebben in hutspot. Soms kan het dan heel gemakkelijk zijn dat er bezorgdiensten bestaan die je eten bij je aan de deur komen brengen. Zelf languit op de bank verzinnen waar je trek in hebt en bestellen maar. Ik neem je mee in de wereld van de thuisbezorgd dienst en maaltijden.

drogisterij aanbieding bol

Welke thuisbezorgd dienst is er allemaal?

  • Thuisbezorgd.nl

    Dit is wel de meest bekende. Bij deze site zijn veel ketens aangesloten, zoals Burger King en FEBO. In totaal doen er meer dan 8.000 restaurants mee. Ze geven de garantie dat je via de site altijd even veel betaald als direct bij de desbetreffende keten. Je kunt zowel contant als online betalen. Het is natuurlijk wel afhankelijk van waar je woont hoeveel keus je hebt. Als je bijvoorbeeld in Dedemsvaart (Overijssel) woont heb je keus uit 7 restaurants (3x Italiaans, 3x Spareribs en 1x Sushi). Woon je in Delft? Dan is je keuze reuze, maar liefst 83 restaurants komen tevoorschijn. En in Rotterdam is het helemaal feest: 335 restaurants doen mee in deze stad.

  • Deliveroo.nl

    Ook een site waar restaurants zijn samengevoegd, vul je postcode in en je ziet meteen wat je kunt bestellen. Nadeel van deze site is wel dat er nog niet overal bezorgd wordt. In Dedemsvaart heb je bijvoorbeeld gewoon pech. Maar in Delft heb je de keuze uit 14 verschillende restaurants (als je zin hebt in snoep, Jamin zit er ook bij…). In Rotterdam heb je de meeste kans op een lekker diner, 40 restaurants zijn daar gekoppeld aan Deliveroo. Je kunt via deze site alleen online betalen.

  • Hapsalons.nl

    Dit is eigenlijk geen thuisbezorgd dienst maar een site die overzicht biedt bij welke restaurants je kunt bestellen. Je bestelt uiteindelijk via een andere website, niet via die van hapsalon. In Dedemsvaart komen er 4 mogelijkheden tevoorschijn, als je op 1 van deze klikt kom je uiteindelijk weer op de site van thuisbezorgd. In Delft worden er 220 bezorgende restaurants gevonden, en in Rotterdam maar liefst 1260! Qua overzicht is deze site dus erg compleet.

Thuisbezorgen ongezond?

Er wordt bij eten laten bezorgen vaak vrijwel direct gedacht aan fastfood. Dikke, eenzame vrijgezellen die languit voor de tv een pizza naar binnen schuiven. Maar dit cliché is al lang niet meer de waarheid. Natuurlijk ligt het er aan waar je woont hoeveel keuze je hebt. In Dedemsvaart is de keuze nog niet reuze, gezond eten laten bezorgen met een thuisbezorgd dienst zit er daar dus nog niet in. Maar als je in Rotterdam woont heb je alleen al keuze uit 29 restaurants die salades bezorgen. Voor de veganisten zijn er 14 keuzemogelijkheden. Thais, Vietnamees, Chinees, Japans, Amerikaans, Frans, Turks, er is enorm veel keus. En dus lang niet alleen maar patat, pizza of shoarma.

De kosten voor het thuisbezorgen

Is dat nou duur zo’n thuisbezorgd dienst om je maaltijd thuis te laten bezorgen? Bij de meeste restaurants is het niet duurder dan wanneer je zelf daar aanschuift om te gaan eten. Uiteindelijk waarschijnlijk zelfs goedkoper. Als je uit eten gaat neem je iets te drinken, en misschien wel een dessert. Zo ben je duurder uit dan wanneer je 1 gang thuis laat bezorgen.

De meeste restaurants hanteren wel een bestelminimum. Vaak is dat €10,-, maar soms ook €15,-. Als je dus in je eentje gaat eten kan dat wel een nadeel zijn. Voor een persoon eten bestellen dat minimaal 15 euro moet kosten wordt al snel te veel. Neem bijvoorbeeld een pizza, die kost meestal minder dan een tientje. Dan komen ze dus niet bezorgen als je pech hebt. Als je in Rotterdam bij een bepaalde keten een kapsalon wil bestellen kost deze €6,50. Daar komt €1,95 bezorgkosten overheen, maar dan kom je nog niet aan het minimum bestelbedrag. Je bent dus verplicht om een duurdere schotel te bestellen, of meer te nemen dan je op kunt. Dat kan wel een nadeel zijn.

Een thuisbezorgd dienst kan dus erg gemakkelijk zijn als je zelf geen zin hebt om te koken. Geen zin hebt om van je bank af te komen of gewoon lekker makkelijk wilt doen. Houd er wel rekening mee dat de bezorgtijden per restaurant verschillen. Thuisbezorgd gaat uit van 45-60 minuten. Maar dat is afhankelijk van het restaurant. De kans is aanwezig dat je in het weekend heel lang op je maaltijd zit te wachten.

zonnepanelen header
error: Inhoud is beschermd!