woning isoleren header
Wonen

Groener wonen door naast zonnepanelen nog meer te besparen

Je hebt geïnvesteerd in zonnepanelen, want je vindt het belangrijk om energiezuinig, energieneutraal of “groener” te wonen. En nu jouw zonnepanelen geplaatst zijn, ben je op zoek naar meer manieren om je woonsituatie zo groen en kostenbesparend mogelijk te maken. Wij zetten wat zaken op een rijtje die je kunt overwegen om meer te besparen op je stroomverbruik. Zo kun je echt groener wonen.

drogisterij aanbieding bol

HR++ glas om groener wonen

Enkel glas in huis? Zonde, je stookt voor de mussen! Het kiezen voor dubbel HR++ glas kan tot wel 20% besparing op de energierekening opleveren. Tel uit je winst! Naast dat HR++ glas voor een betere isolatie van koelte en warmte zorgt, zal het er ook voor zorgen dat het wat stiller is in huis. Veel mensen vinden dat een extra prettige bijkomstigheid van energiezuinig glas.

Besparen met spouwisolatie

Voornamelijk huizen die tussen 1920 en 1980 gebouwd werden, hebben muren die niet van isolatiemateriaal voorzien zijn. Woningen die tegenwoordig worden gebouwd, worden standaard voorzien van spouwisolatie.

Heb jij dus een woning van “vroeger”? Laat dan eens door een specialist checken of de muren geïsoleerd zijn. Niet? Dan kan een spouwmuurisolatie een flinke maandelijkse besparing op de stookkosten opleveren. Zeker de moeite waard om eens te overwegen dus!

Groener wonen met energiezuinige verlichting

Ben je al over op LED-verlichting? Dan is deze besparingspost voor jou geen optie meer. Heb je nog altijd vooral gloeilampen of halogeenlampen in huis? Stap dan direct over op LED-verlichting!

Het bespaart tot wel tien euro per maand op stroomkosten. Hoe groter je woning, des te meer verlichting, des te grote de besparing. Vervang niet alleen je lampen in huis, maar ook die onder je veranda, in je tuin of in je garage. Kies bijvoorbeeld voor LED panelen in je garage, die bestel je gewoon op Lampdirect.nl.

Heb jij al besloten wat je volgende “groene investering” in je woning gaat zijn? Hopelijk hebben we je een beetje kunnen helpen bij je keuze en ga je straks nog groener wonen!

drogisterij aanbieding bol
error: Inhoud is beschermd!