zonnepanelen header
Energie

Zonnepanelen op een slimme manier financieren

Het aanschaffen van zonnepanelen is om verschillende redenen een hele goede keuze. Allereerst is het heel goed voor het milieu. Dankzij zonnepanelen wordt namelijk een onuitputbare duurzame energiebron ingezet om je eigen huis te voorzien van energie. Daarnaast is voor veel consumenten ook erg belangrijk dat het een financieel voordeel op kan leveren. De zonnepanelen op jouw dak zorgen er namelijk voor dat jouw energiekosten omlaag kunnen.

algemeen banner bol.com

Om dit te bewerkstelligen moeten de zonnepanelen wel eerst ingezet worden en dit is een eenmalige investering. Niet iedereen heeft de financiële mogelijkheid om dit zomaar aan te schaffen, maar gelukkig zijn daar geschikte oplossingen voor. Zo is de BTW regeling een makkelijke manier om te besparen en is het lenen van geld ook een interessante keuze.

Nordvpn banner

BTW regeling

Voorheen was het mogelijk om een subsidie voor zonnepanelen aan te vragen voor de aanschaf van zonnepanelen. Dit was een initiatief van de overheid om te stimuleren dat Nederlandse consumenten milieuvriendelijker zouden worden en dus zonnepanelen aan zouden schaffen.

Deze subsidies worden niet meer gegeven, maar daar is de BTW regeling voor in de plaats gekomen. Deze regeling houdt in dat je als consument in een aantal gevallen de BTW op zonnepanelen kunt terugvragen. Dat betekent dat je 21% van de kosten van zonnepanelen terug kunt krijgen. Neem voor meer informatie contact op met een leverancier van zonnepanelen.

Zonnepanelen financieren via krediet

De aanschaf van zonnepanelen kan al snel enkele duizenden euro’s kosten. Deze kosten ga je op termijn terugverdienen met het geld dat je bespaart met de zonnepanelen, maar is vooraf wel nodig om de zonnepanelen te kopen en te laten installeren. Veel consumenten hebben dit budget niet en kiezen daarom voor een krediet bij een geldverstrekker.

Er zijn vandaag de dag veel geldverstrekkers die jou tegen gunstige voorwaarden kunnen helpen bij de aanschaf van de zonnepanelen. Als je geïnteresseerd bent in de mogelijkheden van geld lenen is het aan te raden om te praten met een financieel adviseur, die jou meer kan vertellen over de voorwaarden van een lening. Op die manier valt de aanschaf van zonnepanelen niet zo zwaar op je portemonnee, maar kun je wel beginnen met het besparen van energie en daarmee dus een mooie besparing realiseren!

zonnepanelen header
error: Inhoud is beschermd!