vloerverwarming header
Wonen

5 Handige gereedschappen die je misschien nog niet kent!

Heb je twee linkerhanden? Of grijp je juist elke kans aan om je gereedschapskist uit de schuur te trekken en lekker aan de slag te gaan? Of je nu een echte handige klusser bent of niet, een beetje algemene kennis van gereedschap heb je vast wel. Iedereen weet wat je met een boor, hamer of een zaag kunt doen. En ook een schroevendraaier en waterpomptang zijn in de meeste huishoudens wel te vinden. Maar er zijn veel meer handige gereedschappen die je misschien nog niet kent! Lees je mee? Met deze 5 handige hulpjes en gadgets ben jij misschien straks ook wel een handige doe het zelver. Deze gereedschappen kunnen je klussen een stuk gemakkelijker maken.

Nordvpn banner

5 Handige gereedschappen die je misschien nog niet kent!

 1. De slagmoersleutel:

  Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord, maar als je een beetje een klusser bent en vaak met moeren werkt wil je graag een slagmoersleutel kopen. Het is een krachtig apparaat die ervoor zorgt dat je een moer kunt vastzetten zonder dat je kracht bij hoeft te zetten. Dat gaat je een heleboel tijd en kracht schelen. Er zijn verschillende slagmoersleutels te krijgen.

  Om mee te beginnen hebben we de handmatige slagmoersleutel. Als je voor echt comfort wilt gaat zijn er ook slagmoersleutels met een accuaandrijving. Maar je kunt ook kiezen voor een pneumatische of elektrische variant. Dit kan, zeker als je veel met mechanica werkt, je leven echt een stuk gemakkelijker maken.

 2. Een multischuurmachine:

  Met een multischuurmachine kan je zowel kleine als grote oppervlakken snel schuren. Deze schuurmachines zijn licht en compact, zo kan je ze gemakkelijk met een hand bedienen. Door de verschillende opzetstukken kan je ook op een simpele manier in lastige hoekjes schuren.

 3. Een compacte cirkelzaag:

  Een compacte zaag die je met een hand kunt bedienen en waarmee je kunststof, baksteen, hout en soms zelfs tegels kunt zagen. Deze zaag wil elke zichzelf respecterende (thuis)klusser op zijn werkbank hebben staan.

 4. Voegenmaatje

  Dit is een tool voor de echte handige Harrie’s onder ons. De klussers die hun hand niet omdraaien voor het afkitten van de douche of toilet. Het wordt ook wel een kitstrijker of kittool genoemd. Zijn de voegen van de badkamer vies en moet er opnieuw gekit worden? Dan is een voegenmaatje handig gereedschap.

 5. Ergonomische boormachine:

  De nieuwste boormachines wegen bijna niets meer en zijn gemakkelijk in een hand te houden. Je kunt op verschillende snelheden boren en ook schroeven in- of uitdraaien. Ideaal dus!

Grote kans dat je deze handige gereedschappen nog niet kende. Ben je zelf niet zo handig maar je man, vriend, vader of buurman wel? Misschien is zo’n handig stuk gereedschap wel een heel leuk cadeau voor je feestdagen. Ligt er bij jullie dit jaar een pneumatische slagmoersleutel onder de kerstboom?

woning isoleren header
error: Inhoud is beschermd!