vloer laten leggen header
Wonen

Hoe bevestig je steigerhout aan de muur?

Als DIY klusser is het handig om te weten hoe je steigerhout aan de muur dient te bevestigen. Immers kun je deze klus wel door een professional laten uitvoeren, maar je kunt flink wat geld besparen door deze klus zelf uit te voeren. Daarnaast is steigerhout van absolute meerwaarde voor je muur. Niet alleen past dit type hout door zijn natuurlijke uitstraling bij de rest van je interieur. Maar tevens geeft steigerhout de boel een warme en authentieke uitstraling. Hieronder kun je meer lezen over steigerhout aan de muur. Hoe wordt het bevestigd, hoe je het als decoratie kunt gebruiken en hoe je steigerhout dient te behandelen.

algemeen banner bol.com

Steigerhout tegen de muur als decoratie

Steigerhout heeft een unieke uitstraling die zowel stoer als warm is. Door deze veelzijdigheid kun je steigerhout op diverse manieren inzetten. Je kunt er een gehele muur van maken, maar steigerhout aan de muur kun je ook gebruiken als decoratie. Een goed voorbeeld hiervan is een steigerhout kist die je aan de muur kunt bevestigen als kastje. Deze kantel je 180 graden, waarna de kist aan de muur bevestigd kan worden. Binnen een paar uur beschik je al over een fraaie decoratie aan de muur. Zo vindt het sloophout een nieuw nut.

Kastjes zijn niet de enige manier waarop steigerhout aan de muur als decoratie gebruikt kan worden. Je kunt in plaats van kistjes er ook voor kiezen om van het steigerhout planken te maken. Hierop kun je bijvoorbeeld boeken, foto’s, planten en andere objecten plaatsen. Door gebruik te maken van schapdragers heb je eenvoudig en snel enkele planken aan de muur hangen waarop je diverse spullen kunt plaatsen.

Tot slot is het natuurlijk mogelijk om de gehele wand van steigerhout te maken. Deze kun je ook makkelijk decoreren. Het interieur krijgt een unieke look en bovendien past het uiterlijk van steigerhout bij bijna alles. Het enige wat je nog kunt overwegen is om de planken in de witte olie te zetten. Hierbij heb je de keuze uit meerdere tinten. Zo kun je zelf nog de kleur van de planken aanpassen. Daarnaast valt er nog genoeg online inspiratie te vinden.

Hoe bevestig je steigerhout aan de muur?

Steigerhout aan de muur bevestigen is geen moeilijke klus. Wel is de bevestiging afhankelijk van hoe je het hout gaat gebruiken. Een steigerhout wand bevestig je immers anders dan decoraties. Ook is er verschil tussen de typen muren die je hebt. Bij een houten muur bevestig je steigerhout planken gewoon middels spijkers of stevige lijm. Bij een betonnen muur kit je het hout. Je kunt ook slagpluggen gebruiken.

Hoe behandel je steigerhout?

Om splinters te voorkomen, die je de planken hout te behandelen. Schuren is een goede manier om het hout geheel glad en egaal te maken. Witte olie kun je gebruiken om de kleuren van de planken aan te passen en een beschermend laagje aan te brengen. Plinten kun je gebruiken aan de boven- en onderkant van de planken.

drogisterij aanbieding bol
error: Inhoud is beschermd!